základní část, 2. kolo
13.09.2008 18:45 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Eindhoven protentokrát triumfoval obezřetněji

Jeden z vážných aspirantů na titul, eindhovenské PSV, dokázal porazit i Spartu Rotterdam a doposud v novém ročníku Eredivisie nezaváhal. Poté, co zkraje sezony deklasoval Utrecht, se nyní ovšem o tři body bál do poslední chvíle.

Ohromný rozdíl oproti sobotnímu výkonu PSV a tomu ze zahajovacího klání spočíval především v efektivitě v zakončení. Zejména Danny Koevermans spálil, co se dalo. Hned ze začátku zápasu, ve druhé minutě, mířil mimo z pravé strany pokutového území, o několik chvil později pro změnu z velké blízkosti trestuhodně přestřelil.

Mezi těmito dvěma pokusy ovšem nezahálela ani hostující Sparta. Nejprve její kapitán Rose hlavičkoval nad, posléze se už musel Isaksson vytasit s povedeným zákrokem proti střele Joshuy Johna. Záhy přišla doposud největší šance utkání. Tu měl na svědomí domácí Simmons, když po půlhodině hry napřáhl z 25 metrů a trefil břevno. K dorážce už se jeho spoluhráči z útoku nedostali.

Gólu se obecenstvo na Phillips Stadium dočkalo až v druhém dějství. Nejdříve však zahrozili oba forvardi Eindhovenu. Stefan Nijland pálil z pěti metrů do boční sítě a ani Koevermans se svou dělovkou nepochodil. Střelecká nemohoucnost útočníků "Boeren" pokračovala, kdežto domácí modla, jménem Ibrahim Affelay, se nemýlila hned na první pokus. Affelay vyhrál souboj o balon s Jaggym, aby mohl vzápětí pelášit na branku Varkevissera. Před ní zvolil chladnokrevné zakončení do vzdálenější šibenice.

V nastavení celého zápasu se nakonec ještě přeci jen trefil smolař duelu Danny Koevermans. Stalo se tak poté, co Varkevisser opustil svou svatyni ve snaze pomoci spoluhráčům vyrovnat z rohového kopu. Jenže míč byl okamžitě domácími zadáky odvrácen do bezpečí k noze Koevermanse, jenž z velké dálky trefil odkrytou klec Rotterdamu. Branka však nebyla uznána pro ofsajd. Domácí neprotestovali, tři body za vítězství měli stejnak v kapse.

Autor: Tomáš Daníček / soccernet.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3-0 pro eindhoven

Reagovat
smazaný uživatel

nene, 6:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele