základní část, 25. kolo
27.02.2009 20:45 CET
2 : 3
(2:1)

Reportáž

PSV Eindhoven - SC Heerenveen 2:3

Přímý souboj o čtvrté místo vyhrál Heerenveen. Utkání sice dlouho vypadalo, že skončí remízou, ale nakonec v poslední minutě utkání proměnil penaltu Danijel Pranjič a rozhodl o prohře PSV 2:3.

Pokud si chtěl Eindhoven udržet alespoň teoretickou naději na obhajobu titulu, musel bezpodmínečně porazit konkurenta v tabulce z Heerenveenu. Hosté ale vstoupili do utkání lépe a poté, co z levé strany našel Viktor Elm Henriqueho, ujal se Heerenveen v 15. minutě vedení. PSV dokázal srovnat o jedenáct minut později, kdy Dzsudzsakovi míč připravil Amrabat a domácí borec se nemýlil. Uplynulo jen dalších pět minut a Eindhoven již vedl. Afellayovu střelu vyrazil gólman Vandenbussche, ale pouze k Simonsovi, jenž rychle zareagoval a poslal domácí do vedení.

Heerenveen odpověděl v 51. minutě. Byl to opět Elm, kdo tentokrát hlavičkou připravil míč pro Dingsdaga, který sice šanci nevyužil, ale vše vzápětí napravil druhou brankou Henrique. PSV poté mělo šance na vstřelení třetí branky, jenomže Amrabatův pokus zastavilo břevno a průnik střídajícího Koevermanse nevyšel. A aby toho nebylo málo, v poslední minutě fauloval v pokutovém území Pranjiče Culina, jenž inkasoval červenou kartu a navíc daroval hostům penaltu. Tu bezpečně proměnil Pranjič a rozhodl o výhře Heerenveenu.

Autor: Ondřej Holzman / soccernet.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

ten brankář heerenveenu nic moc teda

Reagovat
Bakary3

No tak mám radost kvůli Švíckovi, ale tiket v čudu... Věřil jsem PSV

Reagovat
Stiksxx

Jako ta penalta vůbec! a ještě jí písknout proti domácim v 91. minutě??to sem neviděl!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele