základní část, 28. kolo
21.03.2009 19:45 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

PSV Eindhoven - SBV Vitesse 2:0

Po třech zápasech v letargii se PSV konečně zvedlo a připsalo si důležité vítězství nad Vitesse. Eindhoven se tak dotáhl na rozdíl pěti bodů od čtvrtého Heerenveenu. Naopak Arnhem po čtyřech špatných výkonech ztrácí pohárové sny.

Úvodní minuty naznačily, komu bude zápas patřit a po čtvrthodince nechybělo Balázsi Dzsudzsakovi mnoho, aby hře dal i ten správný výsledek. To by ale nesměl z šesti metrů z levé strany branku minout. Brankář Piet Velthuizen si první ostrý zákrok připsal jen o pár vteřin později, když střílel z třiceti metrů znovu Dzsudzsak.

Jenže i přes počáteční neúspěchy otevřeli domácí skóre ještě v první fázi zápasu. Bakkal našel ve vápně Afelleye, který s notnou dávkou štěstí propasíroval hlavičkou míč za brankovou čáru. Vyrovnat mohl až tři minuty před koncem poločasu Nilssen. Ten ještě na vlastní polovině sebral míč a zastavil se s ním až před domácí brankou, kterou ovšem po dlouhém běhu po levé lajně už nedokázal trefit.

Druhý poločas byl o poznání klidnější. PSV chtělo především uhájit vedení, které už ve druhé minutě po změně stran mohl navýšit Toivonen, ale střelu z devatenácti metrů Velthuizen dokázal chytit. O poznání lépe si vedl dvacet minut před koncem, když získal míč ve vápně a ze šesti metrů zasadil míč do levého horního rohu hostující branky. Finský útočník tak pojistil vedení favorita a soupeř z Arnhemu se již na další odpor nezmohl.

Autor: Josef Gvoždiak / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele