základní část, 4. kolo
27.09.2008 19:45 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

PSV Eindhoven - FC Volendam 1:0

Úspěšná hlavička Stijna Wuytense zajistila domácím těsnou výhru proti benjamínkovi soutěže z Volendamu a zároveň posunula tento celek do čela holandské Eredevisie.

Domácí začali toto střetnutí hodně aktivně a hned v desáté minutě zahrozili, když pěkný centr Lazovice usměrnil Dirk Marcellis pouze do míst, kde stál gólman Jeroen Verhoeven. Dominující hráči PSV naprosto kontrolovali hru a do další šance poslal Salcido Koevermanse, jehož střela však letěla pouze nad břevno hostující klece. O chvilku později se krásným fotbalovým momentem prezentoval Balász Dzsudzsak, který však střelou z 25ti metrů orazítkoval pouze horní tyč branky Volendamu.

Obrana hostí nepůsobila vůbec jistým dojmem a pustila Koevermanse do další gólové šance, jenže volej z devíti metrů v podání tohoto útočníka skončil mimo. Málem se tak opět osvědčilo staré známé pravidlo: Nedáš, dostaneš. Jerémie Brechét vyrobil fatální chybu ve vlastním pokutovém území a jen včasná reakce brankáře Isakssona zachránila domácí od útraty branky. Švédský gólman totiž prokázal skvělou reakci a rychlé nohy proti Gersonu Sheotahulovi, jemuž na poslední chvíli sebral míč z kopačky.

Fotbalisté Eindhovenu však tuto situaci přežili a ve druhé půli už to byli opět oni, kdo si vytvářel jednu šanci za druhou. Gólu se však 35 000 diváků dočkalo pouze jednoho. Na přesný centr střídajícího Otmana Bakkala si naběhl úplně volný Wuytens a hlavou rozhodl o výsledku tohoto střetnutí. V nastavení mohl náskok favorita zdvojnásobit opět Koevermans, ale ani napotřetí Verhoevena nepřekonal.

Autor: Radek Barkman / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele