základní část, 14. kolo
06.12.2008 19:45 CET
4 : 2
(0:2)

Reportáž

PSV Eindhoven - FC Groningen 4:2

V tomto zápase 14. kola Eredivisie domácí PSV jasně ukázalo, že se tým nesmí vzdát, ani když prohrává už o dvě branky. Parádním obratem vyhrál Eindhoven nad Groningenem v poměru 4:2.

Začátek utkání patřil jednoznačně hostům, ale do první slibné šance se dostali až ve 31. minutě. Tato šance se ukázala jako branková, když se střelecky prosadil Marcus Berg.

Do konce poločasu se hosté dostali do ještě jedné příležitostí ze které Goran Lovre vydoloval maximum. Zvýšil na 0:2 a zdálo se, že je o vítězi rozhodnuto. Domácí neprojevovali sebemenší známky odporu.

Ovšem kabinami Philips Stadium musel proletět uragán, který přinesl nový vítr do plachet hráčům PSV. Do druhé poločasu vlétli s novou energií a znát to bylo hned v 54. minutě. Ve vápně se nejlépe zorientoval Otman Bakkal a svou ranou překonal Briana van Looa.

Domácí se hnali za vyrovnáním. Jejich touha byla vyslyšena o tři minuty později. K dlouhému střílenému balonu do vápna se dostal znovu Bakkal a svou ranou překvapil van Looa. Rázem bylo vyrovnáno a domácí byli na koni.

Toho využil v 61. minutě Danko Lazovic. Ten se dostal k balonu a moc se nerozmýšlel a okamžitě zavěsil. Obrat byl dokonán a na stadionu propukly předčasné oslavy.

Ohromující obrat byl dokonán 21 minut před koncem. Svou druhou brankou v utkání se zaskvěl Lazovic. Obrana hostů se tak soustředila na vyrovnání, že zapomněla na své protihráče. Lazovic pak neměl žádný problém se zakončením a stanovil tak konečný výsledek utkání v poměru 4:2.

PSV se zaslouženou výhrou posunul právě před Groningen na pátou pozici.

Autor: Petr Zajíc / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

PSV!!!!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele