základní část, 4. kolo
28.09.2008 14:30 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

NEC Nijmegen - Heracles Almelo 1:1

Heracles Almelo si nakonec ze zápasu 4. kola s Nijmegenem odváží bod za remízu 1:1. Tu hostům zajistil až v posledních minutách Everton Ramos da Silva, když odpovídal na branku střídajícího Joela Tshibamby ze 74. minuty. Tshibamba toho ale za své působení na hřišti stihl ještě více. Do hry naskočil v 63. minutě a o devět minut později obdržel žlutou kartu. O minutu později vstřelil branku, jenomže za dalších pár sekund byl vyloučen.

Do první šance vyslal Saidiho Ntibazonkizu dlouhým pasem Wisgerhof, jenomže akci domácího útočníka zastavil dobrým zákrokem brankář Heracles Pieckenhagen. Hostující gólman se musel činit i za pár minut, když nejprve vyrazil trestný kop Akchaouiho a následně zlikvidoval střelecký pokus stejného hráče. Těsně před přestávkou zahodil slibnou šanci Saidi a do šaten se odcházelo za bezbrankového stavu.

Ve druhém poločase se do akce výrazněji dostal také domácí gólman Gabor Babos, jenž po patnácti minutách zneškodnil hlavičku střídajícího Karima Bridjiho. Na druhé straně musel další Akchaouiho přímý kop likvidovat Pieckenhagen. Pak se ale do dvou velkých šancí dostali hráči Heracles, ale Kwame Quansah hlavičkoval nepřesně a střelu Ragnara Klavana zablokoval Sibum. Za neproměněné šance zaplatili hráči hostů draze, když je v 74. minutě potrestal po van Beukeringově přihrávce dělovou ranou Tshibamba.

Jenomže domácí útočník provedl žákovskou chybu, když se nechal při oslavách vstřelené branky unést a obdržel žlutou kartu. Bohužel pro něj to byla již druhá a tak musel předčasně do sprch. Nijmegen má zatím v letošní sezoně na podobná vyloučení "štěstí", protože Tshibamba je již druhým hráčem vyloučeným za oslavování. Vyloučení hráče soupeře dodalo hostům energii a v posledním minutách utkání se jejich snažení přetavilo v branku Evertona, kterého přesně našel Bridji.

Autor: Ondřej Holzman / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele