play off o Evropskou ligu - semifinále - 1. zápasy
16.05.2009 19:30 CET
3 : 2
(0:0)

Reportáž

NAC Breda - Feyenoord Rotterdam 3:2

Breda udělala první krok vstříc Evropské lize. V prvním zápase prvního kola baráže totiž porazila Feyenoord Rotterdam 3:2. V utkání byly k vidění tři penalty a jedna červená karta.

První poločas nemohl přihlížející fanoušky příliš potěšit, šancí totiž bylo pomálu. Ve 25. minutě zaduněla stadionem Rat Verlegh tyč, kterou z trestného kopu nastřelil Gorter. Po půlhodině hry hlavičkoval nad branku Kolkkův roh Kwakman. Breda měla v prvním poločase více ze hry a vypadala živěji.

To se potvrdilo v 56. minutě, kdy Gorterův trestný kop z pravé strany zužitkoval Rob Penders a otevřel skóre - 1:0. O čtyři minuty později se dopustil v pokutovém území nedovoleného zákroku na Lurlinga Kelvin Leerdam a domácí zahrávali penaltu. Tu bezpečně proměnil Gorter - 2:0. V 69. minutě vykřesal pro Feyenoord naději další proměněnou penaltou Roy Makaay. Tentokrát se proti pravidlům v šestnáctce provinil Penders. Sedm minut před koncem však opět zvýšil náskok domácích Amoah a s Rotterdamskými to vypadalo špatně. Ti sice ještě dostali v 87. minutě možnost zahrávat po faulu Van der Leegteho a jeho následném vyloučení druhou penaltu, kterou proměnil Jon Dahl Tomasson, ale víc již nestihli a do odvety si odvážejí porážku 2:3.

Autor: Ondřej Holzman / football365.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Tomtaf

0:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele