základní část, 26. kolo
08.03.2009 14:30 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

NAC Breda - Feyenoord Rotterdam 1:2

Pohárový přemožitel suverénního lídra Eredivisie Alkmaaru NAC Breda na svém hřišti překvapivě podlehl Feyenoordu Rotterdam brankou 32letého dánského útočníka Jona Dahla Tomassona, jenž zaznamenal svou šestou branku v letošním ročníku soutěže.

Hosté byli po celý zápas aktivnějším týmem a takřka ve všech fázích hry měli mírně navrch. Cenné vítězství pomohlo čtrnáctinásobnému mistrovi Holandska k postupu tabulkou, konkrétně na desátou příčku, nicméně pro pohárové ambice mající klub je to stále málo. To Breda se stále hřeje na pěkné sedmé pozici, která by v konečném zúčtování znamenala postup do bojů o Evropskou ligu.

První šanci si již v brzkém úvodu utkání vypracoval Roy Makaay, někdejší skvělý útočník Bayernu Mnichov či Deportiva La Coruńa, ale z velmi malé blízkosti přestřelil Rouwelaarovu svatyni. Na straně druhé se nepřesnou hlavičkou z dobré pozice prezentoval Rob Pender, jenž využil dobrého centru Anthonyho Lurlinga.

Domácí se dočkali v závěru prvního dějství, když upadl Kees Kwakman přes Kelvina Leerdama a rozhodčí neváhal odpískat pokutový kop. Exekuci si vzal na starosti Donny Gorter a NAC šel do kabin se hřejivým jednobrankovým náskokem.

Hned v úvodu druhé půle se hosté z Rotterdamu dočkali vyrovnání. Giovanni van Bronckhorst našel za vápnem Wijnalduma, který z 25 metrů vypustil pěknou střelu, která skončila mimo dosah rukou Jella ten Rouwelaara - vyrovnáno.

NAC se byl záhy blízko blizoučko opětovnému vedení, ovšem Csaba Feher nastřelili z velmi malé blízkosti pouze brankovou konstrukci. Udeřilo tak na druhé straně. Druhou asistenci si připsal van Bronckhorst, jenž využil špatného postavení Tyroneho Lorana a přihrávkou našel Tomassona, jehož střela zpoza vápna znamenala vedoucí a také rozhodující branku. Breda sahala v závěru utkání po bodu, ovšem Lurling svou ránu z velkého úhlu uklidil jen nad branku.

Autor: Jiří Lapáček / soccernet.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

pěkně si to sepsal Lapi nikdy holandskou ligu nečtu, ale když už jsi si stím reportem dal takovou práci , tak ti ho musím pochválit

Reagovat
smazaný uživatel

Děkuju Laneey!

Reagovat
smazaný uživatel

Súhlasím Laneey.Niekdajší útočník Deportiva La Coruňa ? Ach jáááj.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele