základní část, 5. kolo
04.10.2008 20:45 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Čech Schulmeister pečetil výhru Almela nad Rodou

Za báječné kulisy na Polman Stadium Heracles Almelo po třech remízách v řadě konečně urval tři body. Stalo se tak v duelu s tápající Rodou, přičemž se pod výsledek 2:0 výraznou měrou podepsali i čeští legionáři Bajer se Schulmeisterem.

Během počátečních deseti minut tempo utkání udávala obranná linie Hercalesu. Občas zklidnila hru, pak zase nakopla balon dopředu. Roda vydržela na míči vždy jen chvilku, přičemž se pokoušela hlavně o oku lahodící kombinace, které jí moc nevycházely. Jednoho ze zaváhání nečekaně chybující defenzivy domácích ovšem málem v 11. minutě využil Yulu-Matondo. Někdejší hráč belgických Brugg však bez rozpaků střílel vedle vzdálenější tyče. Zadáci Almela skutečně pozbyli suverenity, kterou oplývali ze začátku duelu, a vyráběli jednu hrubku za druhou. Ani napodruhé ale střelecký pokus Matondovi příliš nevyšel.

Heracles se do šancí moc často nedostával, Evertonovi byla jeho eminentní snaha k ničemu. Alespoň v 17. minutě však dostal slušný balon zleva na přední tyč, odkud v nelehké pozici vysoko přestřelil. Nicméně "Heraclieden" drželi balon mnohem častěji na svých kopačkách a dobře organizovanou defenzivu soupeře neustále zkoušeli. Po nudnější pasáži a 35 uplynulých minutách se do solidní šance prodral houževnatý Steur, nakonec ale zakončoval ve skluzu přímo do vyběhnuvšího Castra. Ve 39. minutě se zase Looms nadechl k velkolepému sólu, při němž obešel snad čtyři soupeřovy fotbalisty. Průnik ovšem zakončil až v nulovém úhlu u levé tyče Castrovy branky, odkud jen slabě střílel přímo do hostujícího brankáře. To bylo z prvního poločasu vše.

V druhém dějství se zápas dokonale vyrovnal. Ubývalo sice nepřesností, ale šancí na druhé straně nepřibývalo. Své akce dost dlouho nemohla ani jedna ze stran dotáhnout do zdárného konce, a to hlavně díky zvýšené ostražitosti obou defenziv. Až v 61. minutě utekl doposud bezchybné obranné linii Rody Willy Overtoom a perfektně svůj únik zakončil. Bram Castro byl bezmocný. Roda vzápětí trochu zvýšila aktivitu, ale prozatímním vrcholem onoho snažení byla nepřesná Operova rána ze 73. minuty, jež byla ještě nepatrně tečována. Po následném rohovém kopu hlavičkoval pro změnu vysoko nad Pa-Modou.

Kerkrade ale pokračovalo v tlaku a dvanáct minut před koncem Sekou Cissé přiťukl na hranici šestnáctky střídajícímu Janssenovi, jenž střílel těsně mimo. Záhy sám Cissé štiplavou ranou pořádně protáhl Pieckenhagena. Konec utkání už si ale "Heraclieden" v poklidu pohlídali a soupeře prakticky k ničemu nepustili. Naopak do rozložené obrany hostí se ještě ve třetí minutě nastavení vydalo na průzkum olomoucké střídající duo Bajer-Schulmeister a druhý jmenovaný z druhé vlny po sklepnutí svého krajana pohotově zblízka zakončoval. Stadionem se tak mohla rozeznít tradiční hymna domácího mužstva. Klub ze severovýchodu Nizozemska zůstává nadále neporažen, kdežto Roda zůstává s pouhými dvěma body na 16. příčce.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele