základní část, 31. kolo
17.04.2009 20:45 CET
4 : 0
(4:0)

Reportáž

Heracles Almelo - NAC Breda 4:0

Jednoznačné utkání bylo k vidění v Almelu, kde si domácí Heracles a spřehledem poradil s favorizovanou Bredou 4:0.

Do utkání domácí vlétli s velkým stylem a o výsledku rozhodli již během prvních čtyřiceti minut. O první vážnou šanci, která se zapsala do statistik, se postaral domácí Ricky van den Bergh, který svou střelou vyděsil hostujícího brankáře Jelle ten Rouwelaara. Ten jeho střelu vyrazil pouze před sebe a k odraženému balonu se dostal Jan Wuytens, který nezaváhal a otevřel stav utkání.

Neuběhlo ani čtvrt hodiny a přišla další vážná situace v režii domácích. Útočník Bas Dost se ujal iniciativy a probojoval se až do šestnáctky soupeře, kde byl nečistým způsobem zastaven kapitánem hostů Robem Penderesem. Rozhodčí neváhal a okamžitě nařídil pokutový kop ve prospěch Almela. K tomu se postavil van den Bergh a s přehledem poslal domácí do dvoubrankového vedení.

Fanoušci Heraclesu se však nestačili vzpamatovat z euforie a o necelé tři minuty později přišel další domácí úder. Tentokrát přišla akce ze středu hřiště, když se do volného prostoru dostal domácí Juha Hakola. Ten se nikterak nerozmýšlel a tvrdou ranou z dvaceti metrů, ke které přidal potřebnou techniku, překonal Rouwelaara a zvýšil vedení svého celku již na 3:0.

Hosté se nedokázali z tohoto domácího výkonu nikterak vzpamatovat a na Polman Stadion hrálo prakticky jediné mužstvo - Heracles Almelo. Přišla čtyřicátá minuta a další akce domácích. Aktivní van den Bergh se dostal u postraní čáry k míči a přesným centrem našel volného Willyho Overtooma, který zakončil na 4:0.

Tím skončil vydařený první poločas domácích a na řadu přišlo druhé dějství, ve kterém Heracles utkání dohrával v tréninkovém rytmu. Zkoušel nové kombinace a strategii. To však žádnou branku již nepřineslo. Rozhozená Breda se do utkání nedostala a přijela prakticky na výlet. Důležité vítězství 4:0 a s ním cenné tři body tedy zůstávají na domácí půdě v Almelu.

Autor: Petr Zajíc / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele