základní část, 3. kolo
20.09.2008 19:45 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Groningen celou dobu bránil, pak ale udeřil

Do sobotního utkání bez ztráty kytičky procházel Nijmegen novým ročníkem Eredivisie. Zaváhal až po přijetí na půdu silného Heraclesu Almelo, kde hrál nerozhodně 1:1.

Naděje hostujícího celku na pokračování stoprocentní úspěšnosti byly prakticky zmraženy už po dvou minutách. Tehdy skosil Ajilore k zemi Van den Bergha a rozhodčí trochu nečekaně vytáhl ihned z kapsičky červený kartonek. Pak už zkrátka nešlo myslet na vítězství, vždyť domácí nejsou žádní nazdárkové, což také v příštích minutách názorně ukázali. Soupeře přišpendlili k jeho pokutovému území a ostřelovali Luciana, brankáře Groningenu.

Za zmínku stojí šance Heraclesu hned v páté minutě, kdy se na konec Klavanova centru dostal Wuytens, ale z voleje pozorného Luciana nepřekonal. Brazilský golman se musel významně činit do přestávky ještě jednou, když po rohu a následné hlavičce Steura pohotově zachraňoval.

Domácí se dočkali až v 50. minutě. Tehdy unikl po pravé straně Darl Douglas, nacentroval přesně na hlavu Dosta a ten se zblízka nemýlil. Groningen však neměl síly na odpověď a na Luciana se tak i nadále valil jeden útok za druhým. Bravurní hostující brankář měl ovšem svůj den, naopak domácí střelci dost často ani nemířili přesně. A tak jim dali zelení lekci z efektivity.

Zbývalo pět minut do konce zápasu, když střídající Powel vyslal střílený centr do vápna Almela, který mezi tři tyče usměrnil další nováček na zeleném pažitu, Petter Andersson. Heracles se ještě snažil zvrátit utkání ve svůj prospěch, což by také odpovídalo průběhu duelu, ovšem Dost mířil jen do boční sítě.

Autor: Tomáš Daníček / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele