základní část, 7. kolo
26.10.2008 16:30 CET
2 : 2
(0:1)
Stadión:
De Kuip, Rotterdam

Reportáž

Feyenoord Rotterdam - SC Heerenveen 2:2

Střídající Michael Mols zachránil v posledních vteřinách alespoň bod pro Feyenoord Rotterdam, který musel v zápase s Heerenveenem dotahovat dvoubrankové manko. Feyenoord je zatím jen díky lepšímu skóre nad sestupovým pásmem, Heerenveen drží osmou pozici.

Domácím se vstup do sezony skutečně nevydařil a trenérovi Gertjanu Verbeekovi nepomáhají ani četná zranění, která jeho tým sužují. Hned první sekundy zápasu naznačily, kdo bude diktovat tempo. Po necelé půl minutě se totiž uvolnil Danijel Pranjič a z levého rohu pokutového území nebezpečně vypálil. Naštěstí pro Rotterdamské jen o kousek minul branku.

Zaútočit se vydal také Christian Grindheim, jenž obešel Hoflanda a vypálil. Nemířil ale přesně. Mezi tři tyče se hostující hráči trefili až ve 35. minutě, zato z toho byla hned branka. Gerald Sibon prodloužil Beerensův rohový kop a Henriques Paulo z bezprostřední blízkosti propálil bránící hráče.

Heerenveen podruhé udeřil hned po přestávce, kdy aktivní Pranjič využil chyby brankáře Timmera, jenž nedosáhl na Breuerův centr a chorvatský záložník poté jen v klidu doklepl - 0:2. Timmer ale svou chybu alespoň částečně napravil vzápětí, kdy nohou zneškodnil střelu Roye Beerense. Tento zákrok se později ukázal jako klíčový.

Dvacet minut před koncem totiž pro Feyenoord vykřesal naději přesným zásahem z trestného kopu Roy Makaay. Ve druhé minutě nastavení se jako skvělý žolík ukázal vystřídavší veterán Michael Mols, jenž díky nepřesvědčivému zákroku brankáře Vandenbusscheho a přiklepnutí od Hoflanda srovnal na konečných 2:2.

Autor: Ondřej Holzman / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele