základní část, 34. kolo
10.05.2009 14:30 CET
2 : 3
(0:2)
Stadión:
De Kuip, Rotterdam

Reportáž

Feyenoord Rotterdam - Roda JC 2:3

I přes výhru se Roda bude muset poroučet do play-off, které rozhodne o jejím budoucím bytí či nebytí v nejvyšší holandské soutěži. Feyenoord může být vůbec rád, že dohrál zápas.

Domácí měli první šanci už v 11. minutě, ale Diego Biseswar by se svou střelou pochodil maximálně tak v rugby. Tři minuty na to ale mohl své promarněné příležitosti litovat ještě více. Pa-Modou Kah na polovině hřiště přebral míč a vyslal Cisseho do vynikajícího sprintu. Cisse zkušeně vyčíhal příležitost, využil špatné komunikace mezi obránci Feyenoordu a krásným obloukem poprvé překonal Henka Timmera.

Jenom o šest minut později se Feyenoord zápasovému dnu přiblížil ještě více. Tiendalli byl po nešetrném zákroku na Hadouira v pokutovém území vyloučen a Timmer byl proti penaltě Marcela Meeuwise bezmocný. Ve třicáté čtvrté minutě dal o sobě poprvé vědět ostrostřelec Roy Makaay, ale jeho pokus z dvaceti metrů brankáře Brama Castra nepřekvapil.

Feyenoord poprvé skóroval až po změně stran. Míč se po ose Bagia - Wijnaldum - Makaay dostal až k posledně jmenovanému, jenž dal domácím naději. Nicméně radost rotterdamskému celku vydržela jen necelou čtvrthodinku. Cisse předal míč Hadouirovi, jenž vymetl roh Timmerovy branky.

Aby toho ale nebylo málo, po pět minutách fauloval Kah Hoflanda ve velkém čtverci a Roy Makaay si s nařízenou penaltou poradil. Nicméně šest minut před vypršením předepsaných devadesáti minut šli domácí do deseti za nevybíravý faul loktem od Hoflanda na Cisseho.

V závěru se mohl ještě prezentovat hattrickem Makaay, ale svou šanci zahodil. Přispěl tak aspoň k vyhoštění trenéra Rody Harma van Veldhovena na tribunu za nevybíraví poznámky na adresu arbitrů.

Autor: Daniel Polách / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele