základní část, 17. kolo
26.12.2008 14:30 CET
3 : 1
(2:0)
Stadión:
De Kuip, Rotterdam

Reportáž

Feyenoord Rotterdam - NAC Breda 3:1

V předehrávce 17. kola Eredivisie si domácí Feyenoord poradil s překvapením soutěže, s Bredou a zvítězil 3:1.

Utkání začalo v klidném tempu. Domácí nechtěli udělat chybu, protože moc dobře věděli o kvalitách brejkové hry Bredy. Po klidném začátku se začal Feyenoord osmělovat a začal svého soupeře tlačit na vlastní půlku.

Avšak i přesto byla o velké šance nouze. První přišla až ve 33. minutě a hned skončila gólem. Po levé straně se uvolnil Diego Biseswar a výstavní ranou z 34 metrů překonal marně se snažícího brankáře Jelle ten Rouwelaara, který se mohl jen bezmocně dívat jak míč padá za jeho záda.

Biseswar se pár minut po své brance znovu tlačil do útoku. Tentokrát si narazil po levé straně se svým spoluhráčem, pronikl do nepřátelského pokutového území a ranou ze 16 metrů orazítkoval břevno.

Zdálo se, že domácí dohrají poločas v klidu a nebudou riskovat případnou ztrátu vedení. Běžela 44. minuta a na pas z pravé strany si naběhl Leroy Fer a chytrou hlavičkou přehodil strážce hostující branky. Později se však ukázalo, že Fer stál evidentně v postavení mimo hru.

Poločasová přestávka určitě přišla hostům vhod. Do druhé půle vstoupili domácí znovu aktivně. Usilovně bojovali o třetí branku, které se dočkali v 62. minutě zásluhou aktivního Fera.

Konec zápasu se blížil a v ochozech domácího stánku panovala spokojenost. Breda se v posledních minutách drala alespoň za čestným gólem. Matthew Amoah se uvolnil ve středu hřiště, pronikl do šestnáctky Feyenoordu a střelou k levé tyči překonal Roba Van Dijka.

Feyenoord se díky výhře 3:1 posunul na 11. pozici, NAC Breda zůstává na pozici páté, avšak sobotní zápasy ji mohou srazit tabulkou dolů.

Autor: Petr Zajíc / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele