základní část, 2. kolo
13.09.2008 20:45 CET
5 : 0
(2:0)
Stadión:
De Kuip, Rotterdam

Reportáž

Feyenoord zahojil rány debaklem Volendamu

Zraněními decimovaný velikán z Rotterdamu, Feyenoord, si spravil chuť po přecházejícím výbuchu v Almelu. Obětí mu byl nováček z Volendamu, na němž si s chutí procvičil střelbu ze značky pokutového kopu dánský snajpr Jon Dahl Tomasson.

Dvě penalty v jediném utkání, to není zrovna klišé. I díky takové raritě zažil Feyenoord, jemuž scházely opory jako De Guzman, Makaay či Landzaat, poklidný vstup do zápasu. Po čtvrthodině hry zachytil centr do svého pokutového území rukou Boots a dánský navrátilec snadno otevřel svůj nový střelecký účet v Rotterdamu přesnou střelou po zemi po levé ruce brankáře Verhoevena. Za dalších 15 minut se pískala desítka podruhé. Tentokráte po zákroku Maynarda na pronikajícího De Clera. Svého údělu se opět suverénním způsobem chopil Tomasson a zvýšil na 2:0. Od té doby Volendam absolutně nestíhal tempu hry, které diktoval domácí celek.

Ve druhém dějství ještě bezmocného nováčka, který neomylně kráčel za svou druhou prohrou v sezoně, Feyenoord dorazil třemi přesnými zásahy. Nejprve v 74. minutě našel Wijnaldum Biseswara, jenž vnikl do šestnáctky a přesně zacílil k protější tyči. Tentýž hráč po chvíli přidal další kousek, když z velké dálky parádně zatočil svůj pokus do šibenice. Úplně na konci střetnutí ještě konto Volendamu zatížil Mols poté, co ofenzivní záložník domácích Diego Biseswar pro změnu ukázal, že umí i góly připravovat, a prakticky nahrál Molsovi do prázdné branky.

Autor: Tomáš Daníček / soccernet.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2-0

Reagovat
cerwi

to byl teda zápas

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele