základní část, 31. kolo
18.04.2009 20:45 CET
1 : 0
(0:0)
Stadión:
De Kuip, Rotterdam

Reportáž

Feyenoord Rotterdam - FC Twente 1:0

Duel desátého celku s druhým měl být vyhecovaný, nicméně že bude až takhle, to opravdu zřejmě nikdo nečekal. Rozhodčí ukázal hned tři červené karty, navíc o vítězství domácího výběru rozhodla penalta. Tu s přehledem proměnil Makaay. Feynoord se proto v tabulce posunul na osmé místo, na kterém může bojovat o poháry. Naopak Twente ztratilo definitivně naději na titul, zezadu navíc tlačí Ajax.

Utkání bylo dlouhou dobu vyrovnané a oba celky se tradičně snažily útočit. Jenže skvělé defenzívy neudělaly žádné hrubky a tak to vypadalo, že je to jasný remízový zápas. Ovšem v poslední čtvrthodině se udály věci, které někdy nejsou k vidění ani za celé kolo. Jediná chyba zápasu byla náležitě ztrestána a hráči neudrželi nervy na uzdě.

V úvodu prvního poločasu se snažili více hosté, už po třech minutách hry hrozil Eljero Elia, dobrý zákrok ovšem předvedl gólman Henk Timmer. V dalším průběhu vyložené šance k vidění nebyly a taktika převažovala nad krásou, avšak Twente mírně tlačilo. Po půlhodině se ve vyložené možnosti ocitl Wout Brama, na poslední chvíli byl ozbrojen domácí obranou. Pět minut před koncem byla zablokována i dobrá rána, jejímž autorem byl Elia, do kabin se tedy šlo za stavu 0:0.

Domácí si první příležitost vypracovali v první minutě druhého dějství, když Georginio Wijnaldum uvolnil dánského zabijáka Tomassona, jeho ránu ale brilantně zlikvidoval gólman Boschker. O dvě minuty později musel stejně skvěle zasahovat Timmer, který vyrazil Perezův pokus. Šance se přelévaly z jedené strany na druhou, domácí následně zahrozili po rohovém kopu Van Bronckhorsta, hlavičku Andre Bahiy ale opět ukryl v náručí Boschker.

Poslední čtvrthodina byla nejzajímavější. Nejprve dobře pálil domácí Wijnaldum, pak přišel jediný gólový moment. Douglas v pokutovém území jasně poslal k zemi unikajícího Diega Biseswara a rozhodčí měl hned dvojí trest - červenou kartu a penaltu. Míč na značku pokutového kopu si postavil Roy Maakay a s přehledem zkušeného mazáka poslal brankáře na druhou stranu - 1:0.

Twente bralo tuto skutečnost jako křivdu a Chiek Tiote byl po druhé žluté kartě pět minut před koncem také vyloučen, hosté proto jen těžko mohli s výsledkem něco dělat. V nastaveném čase se ještě zcela zbytečně nechal vyloučit Van Bronckhorst, jenž též obdržel druhou žlutou a bude v příštím utkání svému mančaftu výrazně chybět. Twente se pokusí o reparát v dalším těžkém souboji na půdě čtvrtého Heerenveenu, Feynoord jede do Den Haagu.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele