základní část, 22. kolo
08.02.2009 14:30 CET
0 : 0
(0:0)
Stadión:
De Kuip, Rotterdam

Reportáž

Feyenoord Rotterdam - FC Groningen 0:0

Feyenoordu se v této sezoně opravdu nedaří a to potvrdil i proti hostujícímu Groningenu, se kterým alespoň remizoval po fotbalové nudě 0:0.

Už ve 4. minutě mohl otevřít skóre Gonzalo García-García. Jeho střelu však Henk Timmer v brance domácích dokázal vyrazit a následně chytit před dobíhajícím Marcusem Bergem.

Domácí se své velké šance dočkali až ve 22. minutě, když si na půli hřiště vzal ke kopačkám míč samotný Roy Makaay a nasadil k sólu. Svým únikem se dostal až do blízkosti brankáře Luciana. Ten však vytáhl proti jeho zakončení famózní reflexivní zákrok, a tak zůstal stav stále nezměněn.

Uběhlo necelých sedm minut a Makaay znovu zkoušel své štěstí. Tentokrát zvolil raději technické zakončení, ale ani to mu nepomohlo překonat brankáře hostí. Svůj technický pokus poslal příliš vysoko nad branku soupeře.

Tlak domácích začínal sílit a fanoušci hnali své hráče za vytouženým gólem. Motivace domácích rostla, což nezvládl obránce Feyenoordu Norichio Nieveld, který svým faulem poslal soupeře k zemi a hlavní sudí okamžitě tasil červenou kartu.

Domácí tedy dohrávali od 42. minuty o deseti. Toho se ihned na začátku druhé půle snažili využít hráči Groningenu, ale obrana Rotterdamských se do konce zápasu naplno uzavřela. Hosté se snažili najít cestu, jak projít přes výborně organizovanou obranu, ale marně.

Naopak 11 minut před koncem mohl svůj tým do vedení poslat Diego Biseswar. Ten z výborně sehraného protiútoku šel sám na brankáře Luciana, ale ani tentokrát se stav utkání neměnilo.

Zápas poté skončil bezbrankovou remízou 0:0 a po fotbalové nudě se oba celky rozešly smírně.

Autor: Petr Zajíc / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele