základní část, 14. kolo
07.12.2008 14:30 CET
1 : 3
(0:1)
Stadión:
De Kuip, Rotterdam

Reportáž

Feyenoord Rotterdam - BV De Graafschap 1:3

Zaručeně o největší překvapení 14. kola se postaral Feyenoord Rotterdam. Ten nezvládl domácí utkání s papírově slabším soupeřem a s De Graafschapem prohrál 1:3.

Utkání překvapivě patřilo hostům. Ti se dostali do vedení už v 11. minutě zásluhou trefy Jasona Oosta. Domácí strážce branky Henk Timmer neměl proti jeho střela žádnou šanci.

Vedení si však hosté nemuseli užít dlouho. Okamžitě, co se Feyenoord dostal k pokutovému území, zahrozil domácí miláček Roy Makaay. Jeho střelecký pokus však výborně lapil Erik Heijblok, brankář hostů.

Domácí se stále tlačili za vyrovnáním a byl to znovu Makaay, který se postaral o vzrušení před Heijblokovou brankou. Vyrovnání se však nekonalo, svojí střelu z přímého kopu poslal zkušený holanďan pouze do tyče.

Druhý poločas začal tak, jak skončil ten první. Domácí se snažili o toužebné vyrovnání a hosté urputně bránili. Tentokrát se do šance dostal Andre Bahia. S jeho hlavičkou si však Heijblok znovu poradil.

Ovšem přišla 51. minuta a Geert Den Ouden překvapil všechny přítomné. Purrel Fränkel se dostal k míči, uvolnil se a našel Den Oudena. Ten pohotově zvýšil na 0:2.

Domácím bylo ještě hůř o 18 minut později. Znovu zafungovala spolupráce mezi Fränkelem a Den Oudenem, když se druhý zmiňovaný dostal do slibné pozice a s brankářem Timmerem si hlavu nelámal. Stav 0:3 a domácí měli už málo času na dobrý výsledek.

Zbývalo 11 minut do konce utkání a pro domácí přišla alespoň útěcha v podobě čestné branky. Zasloužil se o ní Kevin Hofland, který se nejlépe zorientoval a ze šesti metrů nekompromisně zakončil.

Překvapivé vítězství 1:3 si odváží De Graafschap a zanechal na De Kuip Stadion výborný dojem. Hosté přesně ukázali, jak se bojuje o záchranu v nejvyšší soutěži.

Autor: Petr Zajíc / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele