základní část, 3. kolo
19.09.2008 20:45 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

FC Utrecht - Willem II 1:0

Fotbalisté hostujícího celku po dvou úvodních výhrách vstupovali do utkání proti Utrechtu v roli mírných favoritů. Domácí totiž nezískali v dosavadním průběhu sezóny ani bod, a tak byl jejich výkon v tomto duelu velkou otázkou.

Obě strany zvolily v úvodu taktiku nakopávaných míčů, což se místním fanouškům zrovna nelíbilo. Hra byla velmi neuspořádaná a zajímavých momentů, ať už před jednou nebo před druhou brankou, bylo jako šafránu. Přesto diváci viděli hned v 5. minutě fatální chybu domácího obránce Dickoha, ale nejlepší forvard Tilburgu Frank Demouge jasnou šancí pohrdl, když jeho střela skončila mimo branku Vorma.

Nervózní výkon Utrechtu podtrhlo další zaváhání v jeho obraně. Obránce Keller poslal brankáři malou domů, jenže míče se zmocnil opět Demouge, který však ani tentokrát na gólmana domácích nevyzrál. Jako blesk z čistého nebe však poslední tým tabulky udeřil v 33.minutě, když roh Cziommera usměrnil hlavou do sítě právě viník předchozího momentu, stoper Sander Keller.

Ve druhém poločase se atraktivnost utkání zvýšila a hřiště ovládli fotbalisté Tilburgu. Do šancí se postupně dostali Boutahar, Muhamadu, Kargbo a Deul, ale buď jim vždy stál v cestě výtečný Vorm, nebo jejich pokusy minuly domácí svatyni. S přibývajícím časem se osměloval také Utrecht a na rozdíl dvou gólů mohl zvýšit Skoubo, Aerts byl pozorný. A jelikož svou velkou příležitost nevyužil v samotném závěru ani Silberbauer, skončilo utkání nejtěsnějším vítězstvím Utrechtu v poměru 1:0. Tato výhra znamená pro domácí posun na 12. místo, Willem II klesl na čtvrtou pozici.

Autor: Radek Barkman / goal.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Čekal spíše neprohru hostů, ale nakonec domácí poprvé v sezóně urvali body, které je snad nakopnou k lepším výsledkům.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele