základní část, 17. kolo
28.12.2008 14:30 CET
3 : 1
(2:0)

Reportáž

FC Utrecht - Roda JC 3:1

Další utkání holandské Eredivisie nás zavedlo na Galgenwaard Stadion v Utrechtu, kde domácí změřili síly s hostující Rodou JC.

V začátku utkání jasně tahal za delší konec domácí celek. Od prvních minut se tlačil do zakončení a usiloval o první branku. Té se dočkal ve 22. minutě, když se uvolnil Simon Cziommer a nachystal perfektní palebnou pozici pro Cedrica van der Guna. Ten míč napálil přímo z voleje a Bram Astro v hostující brance neměl nárok. Domácím to však nestačilo a chtěli soupeře dorazit. Ten však odolával až do 38. minuty, kdy se Utrecht prosadil zásluhou Cziommera. Poločas tedy vyzněl mnohem lépe pro domácí, když odcházeli do kabin za stavu 2:0.

A ještě mnohem lepší to bylo pro Utrecht na začátku půle druhé. Na křídle se uvolnil Tom Caluwé a s velkým přehledem našel nabíhajícího Loice Lovala. Ten se nerozpakoval a poslal domácí do tříbrankového vedení. Zdálo se, že hosté vše zabalí a zápas prostě už jen dohrají, avšak to nebyla pravda. Roda začala kousat. Centrované balony do pokutového území, však nepřinášely žádné ovoce.

Zbývala necelá půlhodinka hry do konce, když si na další centr naskočil Jan-Paul Saeijs. Toho však ve výskoku stáhl zpět na zem Barry Maguire a rozhodčí odpískal penaltu, kterou s přehledem proměnil Marcel Meeuwis. Zbývající půlhodina už ale nepřinesla žádnou větší šanci a tak utkání skončilo vítězstvím domácích v poměru 3:1.

Autor: Petr Zajíc / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele