základní část, 5. kolo
05.10.2008 14:30 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

FC Utrecht - FC Twente 3:0

Utrecht se stal prvním týmem v letošním ročníku Eredivisie, který dokázal porazit Twente Enschede vedené trenérem Stevem McClarenem. Stalo se tak v pátém kole a Twente si z Utrechtu odváží hned tři branky. Domácí se navíc díky vítězství na svého dnešního soupeře v tabulce bodově téměř dotáhli.

Utrecht sice nezačal sezonu nijak zvlášť dobře, ale poslední zápasy naznačily stoupající formu a tým si před zápasem věřil. Navíc se domácím povedl start do zápasu a hned ve druhé minutě musel střelu Aliho Boussabouna likvidovat brankář Sander Boschker. O sedm minut později už ale takové štěstí neměl, respektive jen poloviční. Další střelu Boussabouna totiž ještě vyrazil, ale pouze k Loici Lovalovi, jenž otevřel skóre. Twente bylo nejblíže brance ve 22. minutě, kdy ostrý centr před branku vyslal Blaise N'Kufo, ale Eljeru Eliovi se v poslední chvíli do střely položil domácí Silberbauer.

Domácí si pojistili vedení pět minut po začátku druhého dějství. Leroy George nacentroval míč před branku a Francis Dickoh vymetl hlavičkou pravý růžek Boschkerovy branky. Twente přišlo s rychlou odpovědí, jenomže N'Kufova střela pouze olízla tyč. Víc již hosté nedokázali a Utrecht si pojistil tři body brankou z poslední minuty, kterou po samostatném nájezdu vstřelil De Jong.

Autor: Ondřej Holzman / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele