základní část, 29. kolo
04.04.2009 18:45 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

FC Utrecht - FC Groningen 0:1

Brankou v poslední možné chvíli zachránil tři body pro Groningen střelec Jevgenij Levčenko a díky jeho brance se tedy mohli hosté radovat cenného skalpu Utrechtu na jeho půdě.

Mírným favoritem byl v tomto duelu domácí Utrecht, který ihned od úvodního hvizdu pracoval na vytvoření souvislejšího tlaku. To se jim ze začátku dařilo dobře a o první vážnější akci se postaral domácí Tim Corenlisse, který svou utaženou střelou prověřil brankáře da Silvu.

Zanedlouho nato domácí znovu zahrozili. Tentokrát se blýsknul dobrým průnikem Loïc Loval, ale hostující brankář byl znovu na místě. Poté se v řadách domácích o slovo přihlásil Simon Cziommer. Ten však svou střelu poslal těsně nad hostující branku. Tím prakticky skončil první poločas, který byl v jasné režii domácích.

Ten druhý začal stejně jako první. Utrecht převzal iniciativu a okamžitě se hrnul do útoku. Nejprve se ozval útočný Loval. Ten však z velice výhodné střelecké pozice těsně minul odkrytou branku Groningenu. Poté se míče zmocnil Tom Caluwé, který obešel bránícího hráče a zpoza šestnáctky těsně přestřelil.

Hosté jako by v zápase ani nefigurovali. Blížil se konec zápasu a domácí stupňovali tlak, když si na rohový kop nejvýše naskočil Cziommer. Jeho hlavičku však da Silva s přehledem lapil. Přišel však nastavený čas a skrumáž těl před domácí brankou. Tam s náhodně k míči dostal hostující Levčenko a svou tvrdou ranou prostřelil vše co mu stálo v cestě. Hosté tak v nastaveném čase překvapivě vedli a nakonec i zvítězili 0:1.

Autor: Petr Zajíc / football365.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele