základní část, 27. kolo
15.03.2009 14:30 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

FC Utrecht - AZ Alkmaar 0:1

Maarten Martens trefil 25. výhru Alkmaaru v řadě a pokračuje tak přepisování historických análů.

Utrecht se dnes nemohl spolehnout na služby dvou hráčů - Van der Guna a Skouba, naopak se překvapivě v základní jedenáctce objevil Wormgoor. Aby toho nebylo málo, Utrecht navíc musel už po čtvrthodině hry střídat - Alje Schut odešel z trávníku se zlomeným nosem, jeho místo v obraně převzal Dickoh.

První a jediné branky se diváci dočkali po dvanácti minutách hry, jejím střelcem se stal Martens, jehož branka jako by se vymykala z průběhu ospalého začátku zápasu. Těsně před svým odchodem ze hřiště se mohl proslavit Alje Schut, jenomže jeho rána byla v nadějné pozici zblokována. Následný kontr Alkmaaru skončil tyčí po hlavičce De Zeeuwa.

Utrecht byl povětšinu prvního poločasu lepším týmem. Jenomže nebylo mu to nic platné, když nedokázal využívat své šanci - tak jako to například předvedli Silberbauer, jehož hlavička skončila v rukavicích Didulici. Netrvalo to dlouho a ten samý muž se dostal do další šance, jenomže opět selhal. Alkmaar měl však také hodně štěstí - po Poulsenově snaze o vlastní gól zachraňoval za vlastním brankářem na poslední chvíli Klavan.

Utrecht ve druhém poločase nadále diktoval tempu zápasu. Ihned po návratu ze šaten vyzkoušel Didulicovu pozornost Silberbauer, jenomže snad největší smolař tohoto utkání neměl štěstí ani tentokrát. Do dalších slibných příležitostí se dostali Caluwe s Boussabounem, jenomže 23 200 přihlížejících se gólu domácích nedočkalo.

Aby se ale neřeklo, že na hřišti existoval jen jeden tým - v závěru zápasu se měl co činit De Ruiter, jenž hned natřikrát musel zneškodnit pokusy El Hamdaouie. Alkmaar však nakonec se štěstím dovedl zápas do šťastného konce.

Autor: Daniel Polách / fc-utrecht.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele