základní část, 26. kolo
08.03.2009 16:30 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

FC Twente - PSV Eindhoven 1:1

V duelu Twente s PSV se zrodila remíza. Eindhovenu se tak opět vzdálil čtvrtý Heerenveen, který na rozdíl od něj jednogólové vedení udržel. Domácí Nkufo si určitě zpravil chuť po inkasovaném góle, který padl za pomoci diskutabilního faulu.

V deváté minutě přišla první povedená akce. Cheik Tiote ukázal své kvality, když prošel mezi třemi bránícími hráči a nakonec zamířil jen těsně nad branku. Na druhé straně se o nebezpečí postaral Dzsudzsak, když se na straně uvolnil od obránce, vystřelil a Boschker musel vyrážet. Ten samý hráč se uvolnil i o pár minut později a Boschker jednou rukou zachránil svůj tým a před dotírajícími útočníky odvracel Wisgerhof. Lepší PSV do poločasu gól nedalo, z předváděné hry ovšem málem schvátil infarkt domácího trenéra Steva McClarena.

Do druhé půle vstoupili stejně jako do té první lépe domácí. Jenže Arnautovičův chytrý pas na Nkufa na poslední chvíli zblokoval Salcido hlavičkou do náruče svého brankáře. V 64. minutě přišel pochybný přímý kop pro hosty. To nenechalo klidné hráče Twente, kteří šli celkem pochopitelně protestovat. Jenže toho využil Afellay k rychlé rozehrávce na Dzsudzsaka, který nedal brankáři Boschkerovi sebemenší šanci.

Vyrovnání mohla přinést pravačka kanonýrka Arnautoviče, kdyby však Issakson nepředvedl velmi dobrý zákrok. Ten samý hráč ztroskotal na brankáři i tři minuty před koncem nastavení, když ho ke střele nechal proniknout Kromkamp. Dělovku sice brankář chytil, míč však neudržel a Nkufo byl silnější než několik bránících hráčů a svou dorážkou tak rozhodl o dělbě bodů.

Autor: Josef Gvoždiak / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele