základní část, 20. kolo
01.02.2009 12:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

FC Twente - FC Utrecht 0:0

Po včerejší prohře Ajaxu se nedokázalo Twente posunout v tabulce holandské nejvyšší soutěže na druhé místo. Na domácím stadionu totiž s Utrechtem uhrálo pouze bezbrankovou remízu.

Po dlouho dobu prvního poločasu domácí tým na hřišti výrazně dominoval, nedokázal však najít způsob, jak dostat balon za brankáře Utrechtu Michaela Vorma. V první minutě utkání se to nepovedlo Marku Arnautovicovi, který po přihrávce Kennetha Pereze mířil mimo bránu.

O osm minut později se Arnautovic ocitl v koncovce znovu, ale brankář hostí předvedl proti jeho střele vynikající zákrok.

Běžela 32. minuta, když zahrozil na druhé straně hřiště také Utrecht. Michael Silberbauer vyslal na domácí bránu střelu z patnácti metrů, gólman Sander Boschker ale míč vyrazil.

Konec první půle se však nesl ve znamení tlaku domácího celku, který si těsně před odchodem do šaten vytvořil další příležitost ke skórování, ale Perez po přihrávce Ronnieho Stama neuspěl.

Druhé dějství pokračovalo ve stejném duchu, jako to první. Twente mělo častěji balon na kopačkách a Utrecht nasazoval k rychlým protiútokům. V 52. minutě vyslal nebezpečný projektil z přímého kopu Perez, Vorm byl ale v bráně pozorný a balon vytěsnil nad. Poté největší šanci střetnutí neproměnil Theo Janssen, který po centru Arnautovice hlavičkoval do břevna.

Šest minut před koncem se pokusil strhnout vítězství na stranu Utrechtu Simon Cziommer, jemuž rána ale vůbec nesedla a brankář Boschker tak neměl s lapením balonu žádné problémy.

Kvůli dnešnímu zaváhání zůstává Utrecht na třetí pozici holandské ligy, zatímco Utrecht si drží osmou pozici.

Autor: Petr Páral / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Zajda

Podle mě jasná jednička tip: 2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele