základní část, 9. kolo
01.11.2008 18:45 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

FC Twente - AFC Ajax 0:2

V sobotu večer se střetly ve formě hrající Twente s Ajaxem a jeden klub po delší době padl. Dnes padl černý petr na domácí Twente, které podlehlo Ajaxu Amsterdam, jenž tak po čtvrtém vítězství v řadě oživil mistrovské naděje.

Předzápasové předpovědi utkání příliš nenaplnilo, když šancí k vidění příliš nebylo. První se rodila ve 23. minutě na domácích kopačkách, jenže Tiote váhal s rozehrávkou tak dlouho, až byl nakonec Elie lapen v ofsajdu. O sedm minut později zkoušel štěstí z uctivé vzdálenost Ronnie Stam, ale brankář Ajaxu Kenneth Vermeer neměl problém. Ajax nakonec udeřil hned ze své první větší šance, pět minut před poločasovou přestávkou. V základní sestavě debutující Javier Martina poslal z pravé strany centr do šestnáctky, kde bránícího Douglase předskočil De Jong a poslal Ajax do vedení.

Po přestávce měl slibnou palebnou pozici při trestném kopu domácí Theo Janssen, ale brankář Vermeer překonán nebyl. Na druhé straně rána nesedla Huntelaarovi, jemuž míč připravil Emanuelson. Největší šanci Twente propáslo v 60. minutě, kdy se do vápna proháčkoval Eljero Elia a byl atakován Gabrim. Elia ale nespadl a zakončil, bohužel pro domácí vedle. V té chvíli určitě bědoval, že nevybojoval penaltu.

V 77. minutě ještě nastřelil domácí Huysegems břevno, ale poté již Ajax uhasil všechny soupeřovy naděje. V nastaveném čase předvedl skvělý kousek Lindgren, když obešel v pokutovém území dva obránce a přesně zakončil. Ajax tedy vyhrál 2:0 a předskočil dnešního soupeře v tabulce, celkově je už druhý.

Autor: Ondřej Holzman / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele