základní část, 25. kolo
01.03.2009 14:30 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

FC Twente - ADO Den Haag 1:0

Twente Enschede si spravilo náladu po ztraceném postupu v Poháru UEFA a porazilo na svém stadionu Den Haag, který se tak opět přiblížil sestupovým příčkám. Naopak domácí tým drží ambice na předkolo Ligy mistrů.

Hned v osmé minutě mohl po akci Hersiho nebezpečně pálit Arnautovič. Zwinkels dobrým zákrokem vyrazil na roh, který už domácí nevyužili. Největší šance hostů v první půli přišla po čtvrthodince hry, kdy po přímém kopu zahrávaným Buijsem dostal k hlavičce Powell. Po devíti minutách ho neproměněná šance mrzela dvojnásob. Přišel totiž první a rozhodující úder soupeře. Z podobné pozice jako Powell hlavičkoval po centru Stama NKufo, jenž na přední tyči mířil přesně do horní části branky. A právě NKufo mohl těsně před odchodem do kabin vedení navýšit, kdyby však Zwinkels nevyrazil jeho jedovatou ránu zpoza vápna.

Druhý poločas čekal na první gólovou střelu necelou čtvrthodinu. Jenže i proti nepříjemné střele pravačkou od Hersiho se vytáhl hostující brankář. Den Haag od té doby projevoval velkou snahu o vyrovnání, naopak Twente touhu po gólu rozhodně nejevilo, jelikož si nevytvořilo jedinou šanci. A blízko k trestu byl Powell skvělým pokusem z vápna, který Boschker musel krýt před dotírajícím Soltanim. Když však ani šest minut před koncem nedokázal centr od Kahyi usměrnit do branky Immers, museli hosté odcházet ze hřiště se sklopenými hlavami.

Autor: Josef Gvoždiak / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele