základní část, 30. kolo
12.04.2009 14:30 CET
2 : 3
(1:1)

Reportáž

FC Groningen - SBV Vitesse 2:3

Vitesse si v důležitém zápase proti Groningenu dokázalo vzpomenout na svou pohádkovou jízdu a zvládlo překvapivě přejet svého soupeře těsně 2:3.

V utkání toho nebylo příliš k vidění. Tedy samozřejmě kromě pěti branek, o které se hráči postarali. Vcelku nudné utkání tedy alespoň okořenilo pět branek, které si nyní přiblížíme. O první se ve 22. minutě postaral Lasse Nilsson, který z bezprostřední blízkosti nedal domácímu Lucianovi v brance Groningenu žádnou šanci. Domácí ovšem nešli do kolen a ještě před poločasem dokázali vyrovnat. Běžela 45. minuta a k míči se dostal osamocený Goran Lovre. Ten se prosmýkl mezi obránci a lehkou střelou stanovil poločasový výsledek 1:1.

Druhý poločas ovšem začal zostra. Hosté chtěli za každou cenu ukázat, že dokáží hrát proti silnějšímu soupeři a tak se do střelecké listiny zapsal hostující Sprockel, který si nejvýše naskočil na centrovaný míč a hlavičkou poslal svůj celek podruhé do vedení. Domácí překvapeni rychlím nástupem Vitesse jakoby nevěděli co dělat. Do toho přišla 61. minuta a dobrá souhra mezi Nilssonem a Van Wolfswinkelem, když druhý jmenovaný zařídil další branku hostů. Ti vedli již 1:3 a schylovalo se k senzaci.

Domácí však stále bojovali a do slibné šance se dostal Danny Holla, který díky své brance vykřesal Groningenu naději alespoň na jednobodový zisk. To běžela už 72. minuta a hosté věděli, že pokud chtějí uspět musí bránit. To také udělali a tak se po závěrečném hvizdu mohli radovat z parádního vítězství 2:3 na půdě Groningenu.

Autor: Petr Zajíc / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele