play off o Evropskou ligu - semifinále - odvety
21.05.2009 14:30 CET
4 : 0
(3:0)

Reportáž

FC Groningen - FC Utrecht 4:0

V prvním kole Groningen překvapivě remizoval na hřišti Utrechtu. Na domácí půdě však již neponechal nic náhodě, soupeře rozdrtil v poměru 4:0 a postoupil do finále. Podobně jako v prvním zápase opět řádil Marcus Berg.

Groningen byl v prvním poločase jasně lepším týmem a po právu si připsal dvě branky. Poprvé branku už v 9. minutě rozvlnil Marcus Berg, když si naběhl na Granqvistův centr a přesně zakončil. Druhá branka padla po půlhodině hry a opět u ní byl Berg. Tentokrát švédský útočník obešel několik obránců, jeho střelu vyrazil Wesley de Ruiter, ale pouze k nohám Lovreho, jenž zvýšil na 2:0.

Minutu po přestávce si oba fotbalisté vyměnili pozice, Lovre vyslal Berga a ten sebevědomě přeloboval gólmana De Ruitera. Za stavu 3:0 již pomalu přestávali hráči Utrechtu věřit a na hře to bylo znát. Čtvrtý gól a jejich zkázu dokonal v 64. minutě Tim Matavz, jenž byl na hřišti jen tři minuty a hned skóroval. O dvě minuty později byl v akci opět Matavz, tentokrát vybojoval pro domácí celek penaltu. K ní se postavil Marcus Berg, jenže neproměnil a druhý hattrick v řadě si nepřipsal. Přesto je pět branek ve dvou zápasech s Utrechtem úctyhodných.

V posledním dvojzápase o postup do Evropské ligy se Groningen střetne s Bredou, která vyřadila Feyenoord Rotterdam.

Autor: Ondřej Holzman / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Tomtaf

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele