základní část, 5. kolo
05.10.2008 12:30 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

FC Groningen - ADO Den Haag 3:0

Fotbalisté Groningenu porazili v souboji o první pozici Den Haag 3:0 a vystřídali na čele holandské Eredevisie PSV Eindhoven.

Groningen byl sice z pozice lídra tabulky na chvíli sesazen vinou výhry PSV Eindhoven. Branky Anderssona a Levčenka během úvodních 25 minut však vrátily tento celek opět na špici. Domácí byli v úvodu jasně lepší a hned v páté minutě mohli jít do vedení, ale hlavička van der Laaka cíl minula.

O chvilku později se domácí dožadovali penalty za faul na Anderssona, píšťalka sudího však zůstala němá. Vzápětí měl další obrovskou šanci Berg, ale hosty zachránilo břevno. Stoupající tlak byl korunován gólem v 11. minutě. Fredrik Stenman uvolnil pěknou přihrávkou nabíhajícího Van der Laaka, ten posadil krásný centr na hlavu Anderssona, pro něhož už nebyl problém otevřít skóre.

Náskok Gronigenu mohl být hned dvojnásobný, ale pěkným zákrokem se blýskl gólman Zwinkels, který zneškodnil velkou příležitost Gorana Lovreho. Druhé branky se více jak 20 tisíc fanoušků dočkalo ve 25. minutě, kdy centr Seppa de Roovera posunul do sítě Jevgenij Levčenko. Deset minut před přestávkou opět chybovala špatně hrající obrana Den Haagu a rohový kop Anderssona dosedl přímo na hlavu nekrytého Laaka, který však těsně minul.

ADO se sice ve druhé půli mírně zlepšilo, branku však opět vstřelil Groningen. Van der Laak nacentroval z hranice vápna k nohám švédského útočníka Marcuse Berga a ten krásným volejem k bližší tyči uzavřel gólový účet utkání na 3:0 pro domácí tým.

Autor: Radek Barkman / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele