základní část, 28. kolo
20.03.2009 20:45 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

BV De Graafschap - SC Heerenveen 2:0

De Graafschap se pořádně popral o záchranu a v utkání na vlastním hřišti proti silnému Heerenveenu obral svého soupeře o všechny body, když po devadesáti minutách svítil na tabuli stav 2:0 ve prospěch domácích.

První poločas začal opatrně a oba celky nejdříve zkoušely, s čímže vyrukuje protivník. K vidění byly spíše souboje ve středu hřiště a ani jeden tým se neodvážil k nějaké vážnější příležitosti. Do první větší šance se tak ve třinácté minutě dostal hostující celek, který okamžitě začal usilovat o převzetí iniciativy v průběhu hry. V již zmíněné třinácté minutě se hosté dostali do dobré střelecké pozice zásluhou Roye Beerense, který prověřil Erika Heijbloka v domácí brance. Dorážející Michal Švec mu již takové problémy nedělal.

Nicméně to byli právě domácí, kdo začal diktovat tempo hry. Běžela třicátá minuta hry a k míči se díky zdravé agresi dostal domácí Luuk de Jong. Ten si našel cestu k hostující brance a šikovnou přihrávkou vybídl Bena Sahara ke skórování. Sahar nabídnutou šancí nepohrdl a s přehledem otevřel brankový účet ve prospěch De Graafschapu - 1:0.

Tím překvapivě skončilo vše zajímavé v první půli a na řadu přišla půle druhá. S tou hned přišla další velká šance domácích, u které se znovu objevili de Jong a Sahar. Prvně jmenovaný tentokrát vyslal prudký centr do pokutového území, avšak Sahar na něj nedosáhl, a tak se Johannes Vonk v brance hostů nemusel strachovat.

Neuběhlo mnoho času a dali o sobě vědět i hostující hráči, když se v dobré pozici po skvělém centru Gorana Popova objevil volný Christian Grindheim. Ten však nedokázal zachovat chladnou hlavu a v zakončení fatálně selhal.

Přišla 71. minuta a s ní také největší šance hostujícího celku na vyrovnání. Beerens si pohrál s bránícím hráčem a díky své rychlosti se náhle objevil sám před brankářem Heijblokem. V souboji jeden na jednoho byl však úspěšnější domácí brankář Heijblok, který Beerensův pokus zlikvidoval výborným zákrokem.

Neuběhlo ani pět minut a do dobré šance se znovu dostali domácí hráči, kteří utkání vzali opravdu vážně. Tentokrát se do dobré pozice dostal Jungschlager, který díky své pohotovosti poslal De Graafchap již do dvoubrankového vedení.

Domácí se i přes vedení 2:0 stále vrhali do útoku a těsně před samotným závěrem mohl svou druhou brankou upravit stav Jungschlager, ale proti jeho projektilu se postavil brankář Vonk a lapil ho.

Utkání skončilo překvapivým vítězstvím domácího De Graafschapu 2:0 nad silným Heerenveenem, domácí se tak znovu přihlásili o setrvání v nejvyšší soutěži. Naopak hosté mohou zpytovat svědomí, protože touto porážkou ztratili cenné body za cestou do pohárové Evropy.

Autor: Petr Zajíc / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele