základní část, 30. kolo
11.04.2009 18:45 CET
2 : 2
(0:0)

Reportáž

BV De Graafschap - NEC Nijmegen 2:2

De Graafschap na domácí půdě sahal po fantastickém vítězství, avšak Nijmegen i v deseti dvěma góly v závěru vyrovnal na konečných 2:2.

Utkání nemělo předem daného favorita a proto byl začátek spíše opatrný. Oba celky vyčkávaly, s čím že přijde jejich soupeř. Poté se však oba celky osmělily, ale k řádným vážnějším akcím nedocházelo. První informace, která stojí za zmínku, se odehrála v 25. minutě, kdy se zbytečně nechal vyloučit Patrick Pothuizen. Od té doby se iniciativy chopili domácí. Přesto se však v první půli nic zajímavého nestalo.

Do druhého dějství však domácí vtrhli ve velkém stylu. Gabora Babose v brance hostů postupně prověřili Buijs, Wuytens a Sahar. Domácí diktovali tempo hry a v 63. minutě přišla dokonalá branková příležitost v podobě pokutového kopu. K té se postavil domácí mladík a miláček fanoušků Ben Sahar. Ten nezaváhal a s přehledem poslal domácí do vedení. Poté oběhlo několik minut, kdy se hosté vzpamatovávali z obdržené branky. Bohužel pro Nijmegen přišla další velká šance domácích. Geert Den Ouden s uvolnil a perfektní přihrávkou našel volného Sahara. Ten i tentokrát zachoval chladnou hlavu a svou druhou brankou zvýšil vedení svého celku. Domácí proti deseti a stav 2:0. Zdálo se tedy, že je dohráno.

Ale nebyl by to Nijmegen, kdyby se nekousl a nedal zbývající síly do závěru utkání. Od druhé branky neuběhli ani tři minuty a k míči se dostal Tim Janssen. Ten se obtočil podél obránců a tvrdou ranou snížil na 2:1. Závěrečná desetiminutovka tedy slibovala skvělou podívanou. Hosté i v deseti začínali dominovat a De Graafschap se dostával do úzkých. Poté přišla 86. minuta a tvrdý úder, který po dobré souhře zasadil do zad domácích hostující Lasse Schone. Svou brankou srovnal na konečných 2:2.

Autor: Petr Zajíc / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele