základní část, 10. kolo
07.11.2008 20:45 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

BV De Graafschap - NAC Breda 0:2

Jedenáct a půl tisíce diváků viděli na stadionu De Vijverberg velice zajímavý zápas, ve kterém byli nakonec úspěšnější hosté, kteří si do tabulky připisují tři body za výhru 0:2.

Matthew Amoah se stal hrdinou utkání, když svými dvěma brankami rozhodl o výhře Bredy. Ghanskému útočníkovi se to povedlo během posledních šestnácti minut. Díky těmto bodům už NAC ztrácí na čelo jen, kde jsou Alkmaar a Ajax, jen tři body.

Domácí De Graafschap se sice snažil dostat svého soupeře pod tlak, ale to se mu v první půli vůbec nedařilo. Jedinou vážnější šanci měl na svědomí Leon Hese, jeho střela se však neujala.

Ve druhém poločasu už to byl hlavně domácí brankář Erik Heijblok, který musel čelit nájezdům Amoaha. Patnáct minut před koncem zápasu začal tlak hostujícího celku gradovat a ten se také dočkal úvodního góla.

Amoaha vyslala Kolkku, ten mu nacentroval a ghanský forvard otevřel skóre zápasu – 0:1. Poté už to byla jen otázka času, kdy přidá NAC další branku a hlavně, kolik jich ještě celkem bude, domácí totiž kompletně odpadli.

Mattthew Amoah měl stále sil na rozdávání a tak byl i u další vážné akce. Dokázal se totiž dostat přes dva hráče, přihrál Cairovi, který ještě posunul na Van der Leegteho a ten orazítkoval tyč domácí branky.

Rozhodnutí přišlo v závěrečné minutě utkání. Amoah si poradil s Rogierem Meijerem jako by to byl pouhý tréninkový kužel a na zadní tyč zakončil.

Autor: Michael Künzel / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele