základní část, 8. kolo
30.10.2008 20:00 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

BV De Graafschap - FC Utrecht 0:2

Fotbalisté Utrechtu hodili všechny své problémy poslední doby za hlavu a s přehledem porazili De Graafschaap na jeho hřišti 2:0 a připsali si tak první výhru na půdě soupeře v letošním ročníku holandské Eredevisie.

Kouč hostí Willem von Hanegem navíc krátce před utkáním onemocněl a roli hlavního trenéra tak pro toto střetnutí musel převzít jeho nový asistent Ton du Chatinier, jemuž vypomáhal také Piet Buter.

Domácí však vstoupili do utkání aktivně a chtěli vstřelit rychlou branku. Hned ve třetí minutě se jim to málem povedlo, ale pokus Geerta den Oudena pokryl gólman Michael Vorm. První vážnější příležitost na straně Utrechtu si vypracoval ve 23. minutě Alje Schut, jenže jeho hlavička si cestu mezi tři tyče nenašla. De Graafschaap se připomněl o deset minut později, kdy si na centr Jungschlagera naskočil opět Den Ouden, ale ani tentokrát Vorma nepřekonal.

Skóre se tak měnilo až krátce před koncem první půle. Tvrdou střelu Simona Cziommera ze šestnácti metrů ještě brankář Heijblok s námahou vyrazil, ale odraženého míče se zmocnil Tom Caluwé, pro něhož už nebyl problém zasunout kulatý nesmysl do opuštěné klece.

Hráči De Graafschaapu však neskládali zbraně a krátce po přestávce mohli srovnat misky vah, jenže osamocený Ouden trefil zblízka pouze pravou tyč hostující branky. Na druhé straně mohl zvýšit vedení svého celku Ali Boussaboun, ale pokaždé ho výbornými zákroky vychytal gólman Heijblok. Ještě jednu dávku smůly si naordinovali domácí fotbalisté čtvrt hodiny před koncem zápasu, když Steve de Ridder napřáhl zpoza vápna a jeho dělový projektil se odrazil opět od tyče Vormovy svatyně. Definitivní rozhodnutí tak padlo až šest minut před závěrečným hvizdem rozhodčího. Do vápna soupeře vnikl bývalý hráč FC Kodan Michael Silberbauer a přízemní ranou do pravého dolního rohu zpečetil vítězství Utrechtu 2:0.

Autor: Radek Barkman / www.soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele