základní část, 3. kolo
20.09.2008 20:45 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Obhájce titulu poprvé zaváhal na půdě Alkmaaru

Sobota v Holandsku nebyla gólovým hodům nakloněna ani omylem. A zklamal především souboj dvou velkoklubů - Alkmaaru a obhájce titulu z Eindhovenu. Padla jediná branka, a to ještě navíc překvapivě do sítě za zády Isakssona.

PSV se evidentně neotřepalo po porážce od Atlética Madrid v Lize mistrů 0:3 a opět neskórovalo. Dokonce i jen útočilo sporadicky. Zezačátku totiž byli daleko aktivnější domácí a ve 12. minutě mohl otevřít účet zápasu Jaliens, jenže z dobré pozice pálil hodně mimo. Posléze zaútočili přeci jen i hosté, ovšem hlavička Koevermanse byla zablokována stoperem Alkmaaru Romerem. Do konce první půle sice diktovali tempo hry fotbalisté AZ, ovšem blíže gólu byl těsně před poločasovým hvizdem Eindhoven. Mendezův centr ze standardní situace sklepl Simmons do ideální palebné pozice Koevermansovi, jenž ovšem trestuhodně zacílil nad břevno.

Druhé dějství už výhradně opanovali hostitelé. Nízký centr van der Velena usměrnil v 51. minutě pohotově mezi tři tyče El Hamdaoui, jenže akorát tímto donutil Isakssona k předvedení brilantního reflexivního zákroku. Když zbývalo do konce dvanáct minut, prodral se přes dva obránce soupeře Demy De Zeeuw a následně vystřelil vedle branky, ačkoliv mohl přihrát do výhodnější pozice spoluhráči. Domácí to však nemuselo tolik mrzet. Za dalších pět minut se o své slovo totiž přihlásil střídající Martens, který obdržel skvělý pas od El Hamdaouiho tvrdou bombou pod břevno nedal Isakssonovi žádnou šanci. Alkmaar tedy dosáhl zaslouženého tříbodového zisku.

Autor: Tomáš Daníček / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele