základní část, 14. kolo
06.12.2008 20:45 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

AZ Alkmaar - Heracles Almelo 2:0

Do Alkmaaru soupeři musí jezdit se strachem. Po šesté v řadě totiž udržel lídr tabulky doma čisté konto a opět vyhrál. Heracles nenavázalo na výhru z minulého kola a zůstává dvanácté.

Od prvních minut bylo jasné, kdo bude na hřišti pánem. V dresu domácích dominovali Holman, El Hamdaoui a hlavně Ari. Ten v devatenácté minutě otevřel skóre po skvělém přiťuknutí od Hamdaouiho. O vyrovnání se mohl zasloužit Overtoom, kdyby však nemířil přesně do naruče brankáře Romera.

Domácí se poté naplno ujali otěží zápasu. Zmiňovaná útočná trojka obstarávala neustálé nebezpečí pro hostující branku. Holman našel svým centrem Ariho, ten však zblízka neproměnil. Hamadoui zase svým balónem do vápna vybídl Martense k efektním nůžkám, ani ty brankou neskončily díky dobrému postřehu brankáře.

Belgičan střílel i šest minut po přestávce. Jeho pokus z hranice vápna lapil Pieckenhagen. Heracles byl v druhém poločase v útoku naprosto bezradným, kompenzoval to alespoň dobrou defenzivní hrou. Pieckenhagen musel zasahovat až proti střele Ariho, skvělým zákrokem proti ráně z blízka držel svůj tým v naději.

Jenže jeho spoluhráči se stále v ofenzívě neprosazovali, naopak v 85. minutě se po druhé v zápase trefil favorit. Ari obešel brankáře, nicméně se dostal ze střeleckého úhlu, vzpomněl si však na úvod zápasu a vrátil El Hamdaouimu gólovou přihrávku. Hostující outsider doplatil na zaleknutí se soupeře, slibovaná útočná hra k vidění nebyla.

Autor: Josef Gvoždiak / soccernet.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

7:1, AZ!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

5:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele