základní část, 16. kolo
19.12.2008 20:45 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

AZ Alkmaar - FC Utrecht 2:0

Góly Mounira El Hamdaouiho a Demyho De Zeeuwa rozhodly o vítězství Alkmaaru 2:0 nad Utrechtem. El Hamdaoui zařídil domácím vedení už po osmi minutách hry a v nastavení druhé půle ještě pečetil vítězství Alkmaaru De Zeeuw.

Vedoucí tým Eredivisie, Alkmaar, díky výhře nad Utrechtem odskočil na čele tabulky už o šest bodů před Ajax, který svůj zápas hraje až v neděli. Domácí šli do vedení velice brzy. V osmé minutě našel De Zeeuw El Hamdaouiho, který překonal Vorma střelou do pravého rohu brány.

Alkmaar se ujal vedení a svého soupeře do žádných větších šancí nepouštěl. Naopak ještě v první půli si mohl zajistit dvougólové vedení, Ari však v zakončení zklamal a gólman Vorm míč chytil. O minutu později obránce Keller chyboval, ale Ari mířil jen nad bránu.

Hosté se probudili až ve druhé půli, ve velké šanci ale Cziommer mířil jen nad bránu Alkmaaru. O chvíli později se do šance dostal Martens, dvougólové vedení ale Alkmaaru svojí nepřesnou střelou nezařídil. Vyrovnat mohl Uiterloo, Romero ale skvěle zakročil. V posledních chvílích hry měl vyrovnání na kopačce Cziommer, jeho vlastní spoluhráč George ale míč tečoval mimo bránu. Místo toho, o minutu později, zvýšil De Zeeuw přesnou střelou pod nohama gólmana vedení Alkmaaru na konečných 2:0.

Autor: Vít Sedlák / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

5:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele