základní část, 30. kolo
11.04.2009 19:45 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

ADO Den Haag - Sparta Rotterdam 1:2

I v deseti dokázala zdecimovaná Sparta Rotterdam přehrát domácí ADO Den Haag a po úporném boji zvítězila těsně 2:1.

Do utkání nastupovali domácí jako favorité a této role se chopili ihned od samého začátku. O první vážnou šanci se postaral Ahmed Ammi, avšak jeho střela letěla těsně vedla hostující branky Cassia. Ammi se také zapojil do největší šance domácích, když přihrál volnému Knopperovi. Ten si s ničím nelámal hlavu a pohotovou střelou poslal domácí do vedení. To neunesl hostující Promes a po půlhodině hry se nechal zbytečně vyloučit. Domácí tedy vedli a navíc hráli proti deseti. To však hráčům Den Haagu nestačilo a od vyloučení hostujícího hráče spíše uspávali obecenstvo nudnou hrou.

První poločas skončil a na řadu přišel ten druhý. V tom překvapivě iniciativu převzala Sparta. Ta však netrvala nějak dlouho a síly se znovu vyrovnali. Nakopávané balony opravdu nebyli domácím nijak účinné a hosté se s přechodem do útoku ani nezabývali. Fotbal byl nelíbivý a fanoušci to dávali jasně najevo. Přišla ovšem závěrečná pětiminutovka a na půdě Den Haagu se strhla pořádná mela. Nejdříve v 86. minutě naskočil na centrovaný balon hostující Joshua John a ranou z voleje dokázal vyrovnat. Střela byla však tečována domácím Timothy Derijckem a tak byla branka brána jako vlastní. To nic neměnilo na stavu 1:1. Domácí zcela překvapeni poté přestali hrát a spíše doufali, že se Sparta nerozhodne vrhnout všechny síly do útoku. To se ovšem hostům zdálo jako perfektní plán a také tak učinili. Běžela 90. minuta a do slibné šance se dostal Ayodele Adeleye. Ten se ve zmatku ve vápně domácích dostal k míči a k radosti hostů stanovil konečné skóre 1:2.

Autor: Petr Zajíc / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele