základní část, 34. kolo
10.05.2009 14:30 CET
3 : 1
(2:0)

Reportáž

ADO Den Haag - SBV Vitesse 3:1

V závěrečném kole holandské Eredivisie se podařilo Den Haagu utéct hrobníkovi z lopaty díky vítězství nad hostujícím Vitesse.

Domácí věděli, že pouze vítězství znamená setrvání v nejvyšší holandské soutěži, a tak přistoupili k jednoznačnému hernímu projevu již od samého začátku. Den Haag vlétl na svého soupeře hned po úvodním hvizdu a první větší šanci si vybojoval v běžící 17. minutě, když Mitchell Piqué poslal míč na volného Bogdana Miliče. Ten si míč dobře zpracoval a připravil perfektní střeleckou pozici nabíhajícímu Danny Buijsovi, který míč napálil přímo na hostující branku. Jeho tvrdý projektil měl navíc i potřebnou přesnost, a tak se domácí mohli radovat z brzkého vedení.

Domácím to však nestačilo, a tak v souvislém napadání pokračovali i nadále. Neuběhlo ani pět minut a ADO se znovu vrhlo do plného útoku. Tentokrát se do role nahrávače vžil Buijs, který parádním pasem vyslal volného Karima Soltaniho. Ten se s ničím nerozpakoval a nekompromisní střelou překonal Pieta Velthuizena v brance hostů.

Tím však všechna útočná snaha domácích utichla. Zdálo se, jakoby byl Den Haag s dvoubrankovým náskokem spokojený a tak spíše kontroloval hru. Zaskočení hosté nenacházeli žádnou cestu, jak si vytvořit reálnou šanci, a tak spíše přihlíželi, jak utíká čas. Z ničeho nic se poté domácí v závěru první půle odhodlali k útoku zásluhou úniku Wesleyho Verhoeka. Ten se dostal až do těsné blízkosti hostující branky, avšak jeho střelecký pokus Velthuizen zneškodnil.

Tím skončil první poločas a na řadu přišel druhý. Do toho chtěli hosté vstoupit lépe a utkání otočit. To dali jasně najevo hned od samotného začátku druhého dějství, avšak domácí obrana byla zásadně proti. Po několika minutách se hra znovu vyvážila. Poté přišla 62. minuta a chyba hostující středové řady, kterou využil aktivní Buijs. Ten se protáhl podél obrany Vitesse a chytrou ranou zvýšil již na 3:0 pro Den Haag.

Hosté utkání fatálně podcenili a prakticky se nedostali do zápasu. Naději na zvrat utkání však v 71. minutě vykřesal Ricky van Wolfswinkel, který svou ranou překvapil domácího brankáře a snížil na konečných 3:1.

Autor: Petr Zajíc / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele