základní část, 6. kolo
17.10.2008 20:55 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

ADO Den Haag - FC Volendam 2:0

Mizerný start fotbalistů FC Volendam do letošního ročníku holandské Eredivisie pokračuje. Další porážku si tento celek připsal na půdě Den Haagu a je po šesti zápasech stále bez bodu na chvostu tabulky.

Vítězství naopak zajistilo domácím posun na pátou příčku a zároveň také pokračování jejich slibného startu do sezony. Volendam naopak na půdě soupeře ještě v nejvyšší holandské soutěži neskóroval, zatímco jejich soupeř doma ještě neinkasoval. Z toho vyplývalo, že cokoliv jiného než výhra Den Haagu by bylo velkou senzací. Začátek zápasu byl nejprve o deset minut posunut vinou dopravních problémů. Ty byly částečně také příčinou poměrně nudného prvního poločasu.

K první nebezpečnější střele se po sedmnácti minutách dostal Fabio Caracciolo, ale gólman Jeroen Verhoeven byl na místě a tento pokus v klidu lapil. Čtyři minuty před přestávkou si stejný hráč několikrát vyměnil míč s Knopperem, ale jejich posun směrem k bráně zastavil v pokutovém území včasným a především čistým zákrokem stoper hostí Gerry Koning.

Hra nabrala na obrátkách až ve druhé půli. Hned v jejím úvodu vyzval Immers k zakončení Soltaniho, ale jeho střela z úhlu těsně minula branku Volendamu. Právě tohoto francouzského fotbalistu vystřídal po hodině hry Hursut Merić a prakticky hned po svém příchodu zařídil první branku utkání, když předložil míč Lexi Immersovi a ten se nemýlil.

Inkasovaná branka donutila hosty k větší aktivitě také co se týče hry dopředu a v 69. minutě si vypracovali také svou možnost ke skórování, ale hlavička Tuypa po centru Van Dijka mezi tři tyče nemířila. Své umění předvedl o tři minuty později také domácí brankář Robert Zwinkels, který si poradil s nebezpečnou střelou Sheotahula. Definitivní rozhodnutí padlo v 83. minutě, když centr do vápna usměrnil přízemní střelou k tyči za Verhoevenova záda právě střídající Merić a uzavřel skóre utkání na 2:0 pro Den Haag.

Autor: Radek Barkman / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele