základní část, 2. kolo
13.09.2008 19:45 CET
3 : 0
(0:0)

Reportáž

ADO Den Haag - AZ Alkmaar 3:0

Fotbalisté ADO Den Haag pokračují ve skvělém startu do sezony, tentokrát si ve druhém kole smlsli na mužstvu AZ Alkmaar, porazili ho 3:0. Branky ale padaly až ve druhém dějství, krátce poté, co se v závěru druhého poločasu nechal vyloučit hostující Holman. Alkmaar tedy utrpěl druhou porážku v řadě.

Utkání na stadionu Het Zuiderpark začalo poklidným tempem a první vzrušení přišlo až po dvaceti minutách. Zato byl Yuri Cornelisse blízko úvodní brance, jenomže jeho akrobatická střela skončila těsně nad brankou. O pět minut později odpověděl dalekonosnou střelou záložník AZ Nick van der Velden, jehož pokus ovšem brankář Zwinkels kryl. V šanci se poté ocitl také Moussa Dembele, ale úspěšnější byl znovu domácí brankář. Těsně před přestávkovým hvizdem mohl strhnout vedení na domácí stranu Karim Soltani, ale mířil nepřesně. Ještě předtím než odešli hráči do kabin, ale musel stejnou cestou předčasně opustit trávník hostující Holman, jemuž hlavní sudí po druhé žluté ukázal červenou kartu. Tento moment se později ukázal jako rozhodující.

Po deseti minutách druhého dějství totiž otevřel skóre povedenou ranou Fabio Caracciolo a poslal Haag do vedení. Po hodině hry se skóre mohlo měnit znovu, ale hlavičku Christiana Kuma tentokrát brankář AZ Romero chytil a rychlým výhozem poslal své spoluhráče do rychlého brejku. Na jeho konci byl Jeremain Lens, jenž ovšem přestřelil. Postupem času se začala početní výhoda stále více projevovat a v 71. minutě zvyšoval na 2:0 přesným zásahem Knopper. Pět minut před koncem ještě pojistil vítězství Merič.

Autor: Ondřej Holzman / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele