play off - čtvrtfinále
04.07.2021 00:00 CET
0 : 0
2:4 pen.
(0:0, bez prodloužení)

Reportáž

Radost Kolumbijců po penaltovém rozstřelu (© AFP)

Kolumbie po penaltách vyřadila Uruguay

Třetím semifinalistou se trochu překvapivě stala Kolumbie, která v penaltovém rozstřelu pokořila Uruguay. Zápas nenabídl nijak ofenzivní podívanou, což se dalo očekávat vzhledem k tomu, že oba týmy mají obrovský problém se střílením gólů. V semifinále Kolumbijci narazí na zatím suverénní Argentinu.

V sestavě Uruguaye se překvapivě objevil kapitán Diego Godín, který si z minulého zápasu odnesl zraněný stehenní sval. I přes absenci tréninku však podal tradičně výborný výkon. První poločas opravdu nenabídl příliš zajímavou podívanou a dominovaly zejména defenzivy a snaha vyvarovat se jakékoliv chyby. První náznak šance jsme mohli vidět až ve 26. minutě, kdy se Duván Zapata uvolnil na hraně vápna a prověřil Musleru. Z opakovaných záběrů bych se však přikláněl k tomu, že Zapata stejně v době přihrávky stál v ofsajdu.

Lehce aktivnější Kolumbie pak měla první větší šanci až v samém závěru poločasu. Zapata se šikovně uvolnil přes Giméneze a z téměř nulového úhlu napálil míč do Muslery. Od něj se odrazil k volnému Murielovi, který z nadějné pozice těsně minul bránu. Uruguay si za celý poločas nevypracovala prakticky nic.

Také druhý poločas začala lépe Kolumbie, když Luis Díaz táhl útok po křídle a povedlo se mu protlačit míč před bránu. Duván Zapata se však nedokázal prosadit přes dobíhajícího obránce Godína. Jen o chvíli později měla svou první příležitost Uruguay, když se po zmatcích v kolumbijské obraně málem dostal k míči Luís Suárez. Ten byl však i s míčem odklizen obráncem, být v situaci však obránce o zlomek sekundy později, pískala by se penalta. V 50. minutě pak Nándezův centr málem zapadl až do brány, Ospina jej však dokázal konečky prstů odklidit.

O 7 minut později vystřelil po hezké narážečce De Arrascaeta, Ospina se však příliš nezapotil. Poslední větší šance utkání přišla na druhé straně v 73. minutě. Na centr do vápna si naskočil opět Zapata, Muslera však dokázal velice dobře zasáhnout a podržet svůj tým. Kolumbie byla i nadále o něco nebezpečnějším týmem, gól však vstřelit nedokázala.

Na Copě América se nehraje prodloužení a tak na řadě byl rovnou penaltový rozstřel. V těch Kolumbijci proměnili všechny čtyři pokusy, zatímco Ospina dokázal dvakrát zasáhnout proti Giménezovi a Vinovi, čímž poslal svůj tým do bojů o medaile.

Autor: Jaroslav Novotný / youtube.com, onlajny.com, conmebol.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele