základní skupiny - skupina A, 1. kolo
15.06.2021 02:00 CET
3 : 1
(0:1)

Reportáž

Ángel Romero (© AFP)

Paraguay si poradila s oslabenou Bolívií

Druhý zápas skupiny B by určitě nabídl vyrovnanější podívanou, kdyby byla Bolívie v plné síle. Jenže bohužel tuto reprezentaci zasáhl koronavirus. Sice ne tak rozsáhle jako Venezuelu, zato si však vybíral pouze ty nejdůležitější hráče. Zápas přesto vypadal přesně tak, jak to máme na Copě rádi. Šlo o ofenzivní fotbal, zejména ze strany Paraguaye.

Hned ve 3. minutě zápasu musel vytáhnout původně až třetí gólman Bolívie Cordano dobrý zákrok proti střele ze střední vzdálenosti. Paraguay vůbec začala hodně zostra a vypadalo to, že každou chvílí musí vstřelit gól, pak ale přišel šok. Nebezpečnou střelu Diega Bejarana totiž levý bek Arzamendia zblokoval ve vápně pouze rukou, takže počáteční tlak Paraguaye vyšel vniveč a Bolívie z penalty otevřela skóre na 0:1. Penaltu zužitkoval ve formě hrající Erwin Saavedra.

Paraguay však ještě zvýšila tlak a oslabené Bolívii nezbývalo nic jiného než odkopávat balóny od svého vápna. V 19. minutě udělal mladý gólman Cordano chybu a při zákroku podrazil nohy dobíhajícímu Paraguayci. Sudí Haro okamžitě odpískal penaltu, ta však byla po zásahu VAR odvolána, jelikož akci předcházel ofsajd. Bolívie však evidentně nebyla schopná vyrovnat se tempu velmi rychle hrající Paraguaye a bylo jasné, že takový tlak se nedá dlouho vydržet. Zejména při šanci Ávalose chyběly ke gólu opravdu centimetry. Bolívie se zmohla jen na občasné krátké podržení míče na polovině soupeře, v obraně však přežívala nemožné.

Těsně před koncem poločasu Alejandro Romero z jednoduché pozice minul úplně odkrytou bránu a v tu chvíli to vypadalo, že trenér Berizzo jej snad půjde na hřiště osobně inzultovat. V poslední minutě nastaveného času ale dostal útočník Cuéllar zbytečnou druhou žlutou kartu a poroučel se ze hřiště.

Jestli byl první poločas ve znamení zoufalé snahy Bolívie ubránit těsnou výhru, druhý poločas pak byl ukázkou perfektní ofenzivní hry Paraguaye. Oslabený a unavený soupeř už zkrátka jen čekal na popravu. Až do 62. minuty však Paraguay zrazovalo zakončení, případně zakročil gólman Cordano. Právě ve zmíněné minutě ale hříšník z prvního poločasu Alejandro Romero vypálil z voleje z dobrých 20 metrů nádhernou nechytatelnou ránu a bylo to 1:1. Hned o 3 minuty později dokázal Cordano na čáře skvěle vyrazit hlavičku Gonzáleze, proti následné dorážce Ángela Romera už byl ale bezmocný, 1:2. Závěrečný úder do vazu Bolívie pak přišel opět z nohy Ángela Romera, který zužitkoval přihrávku Ávalose.

Autor: Jaroslav Novotný

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele