základní skupiny - skupina B, 2. kolo
17.06.2021 23:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Luis Diaz (© AFP)

Kolumbie hrála s Venezuelou bez branek

Některé zápasy zcela opanuje svým výkonem jeden hráč, což je také případ zápasu Kolumbie s Venezuelou. Tím hráčem byl venezuelský gólman Wuilker Faríñez, který zlikvidoval 8 ran soupeře mířící mezi tři tyče. Kolumbie si tak pravděpodobně své štěstí vybrala v prvním zápase s Ekvádorem, kde naopak z minima vytěžila maximum. Pro stále Covidem oslabenou Venezuelu je naopak vyválčený bod proti Kolumbii velikou vzpruhou.

Zápas probíhal prakticky pouze na útočné polovině Kolumbie. I přes velké množství vyložených šancí se ale Kolumbii nepodařilo skórovat. V první šanci se hned pár minut po začátku utkání ocitl Mateus Uribe, který dostal přihrávku před téměř prázdnou bránu. Míč však přeběhl a jeho zakončení tak bylo nedůrazné. Ve 14. minutě pak jen těsně minul míč v malém vápně Yerry Mina. Kdyby se k míči dostal, gólman by patrně neměl šanci. Největší příležitost prvního poločasu však přišla až ve 39. minutě. Muriel nejdřív zblízka nedokázal prostřelit Faríñeze, od nějž se však míč odrazil do 100% gólové šance Tesillovi, který ale dokázal trefit jen nohu svého spoluhráče Uribeho, který stál navíc v ofsajdu. To byl možná moment, kdy Kolumbijci trochu znejistěli. Ze strany Venezuely v prvním poločase přišlo minimum útočné činnosti. Jediným skutečně aktivním Venezuelanem byl José Martínez, který však neměl dostatečnou podporu spoluhráčů.

Druhý poločas se nesl ve stejném duchu jako ten první. Kolumbie se snažila překonat hluboký venezuelský blok, což se jim nedařilo. První šance druhého poločasu však stála opravdu za to. Mateus Uribe vystřihl parádní nůžky, Wuilker Faríñez však vytáhl ještě lepší zákrok a potvrdil, jak úžasné má reflexy. Po delší době také v reprezentaci předvedl dobrý výkon Kolumbijec Duván Zapata, ani jedno z jeho zakončení však nemělo gólové parametry. Venezuelané v okolí pokutového území silně přehušťovali prostor a pro Kolumbijce bylo tak čím dál složitější dostat se do šancí. Nejvíce tak hrozili ze standardních situací. V samém závěru zápasu pak Faríñez musel řešit opět dvě vyložené šance soupeře, hlavičku Uribeho a další zakončení nůžkami, tentokrát z nohou Miguela Borjy. Obě situace však vyřešil a poslední akcí zápasu tak byla už jen zbytečná červená karta kolumbijského Luise Díaze za zákrok na Francisca La Mantíu.

Autor: Jaroslav Novotný / conmebol.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele