základní skupiny - skupina B, 3. kolo
21.06.2021 02:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Radost reprezentantů Peru (© AFP)

Peru napravilo předchozí zaváhání a zdolalo Kolumbii

"Inkům" se podařilo napravit si reputaci po nepříjemném debaklu s domácí Brazílií. Naopak Kolumbie pokračuje v sestupné tendenci výkonů a před posledním duelem s Brazíilci má na kontě pouze čtyři body.

Hned v první minutě utkání se do zakončení dostal kolumbijský Zapata, mířil však jen po zemi doprostřed brány. Sledovali jsme nesmírně aktivní nástup z obou stran, kdy oba soupeři měli v prvních pěti minutách několik náznaků dobrých šancí. Například Kolumbijec Juan Cuadrado se dostal do gólové šance, když se mu podařilo dostat za obranu, na poslední chvíli mu ale zakončení překazil jeden z vracejících se obránců.

Aktivní byli sice směrem do útoku oba soupeři, blíž ke gólu však měli Kolumbijci. Aktivní Cuadrado svou krásnou střelu ze střední vzdálenosti ale těsně nevměstnal mezi tři tyče. Jak už to tak ale bývá, opět se potvrdilo otřepané pravidlo "nedáš-dostaneš". V 17. minutě Renato Tapia parádní bombou orazítkoval tyč, od které se míč odrazil k nehlídanému Sergiu Peñovi, který zaznamenal první gól zápasu. Smolařem gólové situace byl levý bek Tesillo, který při snaze odklidit míč jej v podstatě soupeři zpracoval.

Kolumbijci se logicky snažili nepříznivý vývoj otočit a vrhli se opět do útočení. Prakticky okamžitě mohl vyrovnat Miguel Borja, ale gólman Pedro Gallese dobře hru přečetl a výběhem šanci zmařil. Kolumbie mačkala svého soupeře, gól však stále nepřicházel. Do kabin tak týmy odešly za stavu 0:1.

Začátek druhého poločasu byl opět v režii Kolumbie. Nejlepší kolumbijský útočník na turnaji Miguel Borja dokázal po kličce gólmanovi vybojovat v 51. minutě penaltu, kterou sám také proměnil - 1:1. Po inkasované brance se Peru probralo a Lapadula z úhlu alespoň prověřil pozornost gólmana Davida Ospiny. V 58. minutě ale mohlo být s Peruánci zle. Obrana si opět nepohlídala Borjův náběh, ale naštěstí pro ni kolumbijský útočník netrefil bránu.

Z ničeho nic se tak radovalo Peru. Po rohovém kopu ze 65. minuty si totiž míč do vlastní brány srazil Yerry Mina. David Ospina sice předvedl úctyhodnou robinzonádu, míč však vytáhl až zpoza brankové čáry. V 69. minutě mohlo být opět srovnáno, ale aktivní Borja po rohovém kopu nechal jen vyniknout Galleseho. Jelikož další gól už v zápase nepadl, zapsalo Peru první výhru na turnaji, její soupeř naopak první prohru.

Autor: Jaroslav Novotný

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele