základní skupiny - skupina A, 4. kolo
25.06.2021 02:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Miguel Almiron (© AFP)

Paraguay vyzrála na Chile. Vyhne se ve čtvrtfinále Brazílii

Chile mělo už před tímto hracím dnem zajištěný postup, Paraguay po výhře Uruguaye nad Bolívií taktéž. Ve hře však stále bylo lepší umístění ve skupině a vyhnutí se Brazílii.

Chile do zápasu nemohlo nasadit zraněné hráče Maripána, Vidala a Sáncheze (ten byl spíš šetřen na čtvrtfinále). Změny se projevily a Chile tak ve svém posledním zápase ve skupině prohrálo, což je odsoudilo přinejlepším ke 3. místu. Naopak Paraguay má 2. místo ve skupině ve svých rukou, stačí jí neprohrát s Uruguayí.

Sledovali jsme spíš bojovné utkání, které mnoho fotbalové krásy nepobralo. První náznak šance v zápase měli Paraguayci, kdy se v 16. minutě po hezké kombinaci dostal ve vápně k míči Villasanti, který chtěl překvapit Brava střelou na bližší tyč. Zkušený gólman se ale zaskočit nenechal. Zápasu dále dominovaly obrany, zaúřadovaly tak až standardní situace. Ve 33. minutě po Almirónově rohovém kopu Braian Samudio přeskočil obránce Menu a hlavou zavěsil do šibenice Bravovy brány. Další rohový kop mohla Paraguay využít ve 40. minutě. Jinak na turnaji spolehlivý Bravo špatně odhadl centrovaný míč a Carlos González mohl hlavičkovat do odkryté brány, bohužel však minul.

Druhý poločas pokračoval v podobném duchu, Paraguayi však pomohla penalta, Gary Medel totiž Carlose Gonzáleze sestřelil v 55. minutě loktem. Penaltu si vzal na starost Miguel Almirón a poslal Brava na opačnou stranu, než penaltu kopnul - 0:2. Jen o pár minut později mohla Paraguay opět kopat penaltu, když se za linii obrany prodral aktivní Almirón. Charles Aránguiz jej jasně stáhl k zemi, sudí Roldán však překvapivě penaltu nenařídil. V 72. minutě to zase byli Chilané, kteří si žádali penaltu. Nebylo totiž jasně zřetelné, zda Carlos González míč po rohovém kopu odvrátil hlavou nebo rukou. Situace ovšem byla opravdu nepřehledná a rozhodnutí značně ztěžovala i Gonzálezova lysá hlava. Rozhodčí Roldán se šel sám podívat na obrazovku, ale po krátkém zhlédnutí usoudil, že prvně hrál González hlavou. Zbytek zápasu už Paraguay zvládla s velkým přehledem odbránit a posunula se v tabulce na 2. místo, čímž se už jistě pro čtvrtfinále vyhne rozjeté Brazílii.

Autor: Jaroslav Novotný / conmebol.com, youtube.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele