základní skupiny - skupina B, 1. kolo
13.06.2021 23:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Neymar (© AFP)

Brazilci smetli "koronavirovou" Venezuelu

O problémech Venezuely před zápasem se toho napsalo už dost. Zápas tedy měl naprostého superfavorita a případná nevýhra Brazílie by byla naprostou senzací. Tu však Brazilci nepřipustili a s Venezuelou si poradili víceméně v tréninkovém tempu.

Bojující Venezuelané drželi nulu až do 23. minuty, kdy po rohovém kopu a zmatcích v obraně míč do brány doslova protlačil Marquinhos přes levého beka soupeře Yohana Cumanu. Nešlo o žádný krásný gól, ale Brazílie se po tomto gólu mohla definitivně uklidnit. Nutno však říct, že se uklidnila až moc a zápas nenabídl velké množství šancí. Brazilci si byli naprosto jistí svým vítězstvím a předváděli profesorský fotbal. Jednoznačně nejaktivnějším Brazilcem byl hvězdný Neymar, který ještě v prvním poločase netrefil z dobré pozice bránu.

Ve druhém poločase pak Neymarovi chybělo jen pár centimetrů k tomu, aby usměrnil do brány centr Jesuse. Sporadické venezuelské protiútoky končily většinou na evidentní nesehranosti poslepované sestavy, na řadě tak opět byla Brazílie. Pravý bek Danilo zhruba po dvou třetinách zápasu předvedl nádhernou kličku, kterou oklamal nešťastného Cumanu. Ten navíc ještě poté nešikovně Danila fauloval. S proměněním penalty Neymar žádný problém neměl a bylo to už 2:0. V samém závěru už pak jen upravil výsledek na 3:0 Gabriel Barbosa po trestuhodném propadnutí stopera Martíneze.

Autor: Jaroslav Novotný

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Neymar poslednich 5 zapasu za repre dal 6 golu a 5 asistenci ! Venezuela prijemne prekvapila na to ze ji hraci dojeli necely den pred vykopem a stihli 1 spolecny trening.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele