základní skupiny - skupina A, 2. kolo
19.06.2021 02:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Guido Rodríguez (© AFP)

Argentina skolila jednou brankou rivaly z Uruguaye

Premiéra na Copa América se Uruguayi vůbec nepovedla a její série bez vstřeleného gólu se protáhla už na 4 zápasy. Naopak Argentina díky vítězství v tomto zápase splnila roli favorita na postup ze skupiny a zbytek skupinové fáze už může s klidem věnovat ladění formy na vyřazovací boje.

Do zápasu vstoupila mnohem lépe Argentina, která už ve čtvrté minutě poprvé zdálky prověřila uruguayského gólmana Musleru. To však byla teprve předzvěst pořádné dřiny, která Musleru čekala až zhruba do 20. minuty. V 7. minutě se totiž Lionel Messi na hranici vápna dostal ke střele a pořádně protáhl soupeřova gólmana, navíc Lautaru Martínezovi chybělo jen pár centimetrů k dorážce. O dvě minuty později De Paul poslal centr do vápna, po kterém musel Muslera opět předvést skvělý zákrok proti hlavičce Otamendiho. Ve 13. minutě však už ani skvělý Muslera nemohl svůj tým zachránit. Messi po nakrátko rozehraném rohovém kopu nacentroval a míč do brány o tyč poslal nováček v sestavě Guido Rodríguez.

Iniciativu se tak pokusila převzít Uruguay, její kombinace však byly pomalé a zpravidla i nepřesné. Ve 27. minutě byl ale k vidění velice kontroverzní moment, kdy Guido Rodríguez ve vápně podkopl Cavaniho, hlavní rozhodčí ani VAR však penaltu odmítli vidět. Z protiútoku šanci znovu zaznamenala Argentina, když z úhlu vyprášil Muslerovy rukavice Nahuel Molina. Další šanci už jsme však v prvním poločase neviděli.

Do druhé půle poslal uruguayský trenér Tabárez bojovníka Nándeze místo tradičně nevýrazného Bentancura. Ani tato změna však Uruguay k lepšímu výkonu nijak zvlášť nenakopla a stěží se dostávala k náznakům šancí. Jiskrou naděje byl snad jen už zmíněný Nández, který na pravém kraji zálohy kmital, co mu síly stačily. Prakticky za celý druhý poločas jsme však neviděli jedinou pořádnou akci ani na jedné ze stran, pouze boj ve středu hřiště. Skóre se tak už nezměnilo a Argentina se mohla radovat ze zasloužené výhry.

Autor: Jaroslav Novotný / conmebol.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
REPLIKATOR

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele