play off - semifinále
07.07.2021 03:00 CET
1 : 1
3:2 pen.
(1:0, bez prodloužení)

Reportáž

Argentina slaví postup do finále (© AFP)

Argentina udolala Kolumbii a ve finále si to rozdá s Brazílií

Po dlouhé době, konkrétně 14 letech, se fanoušci opět dočkají "superfinále" mezi Brazílií a Argentinou. Málem se však do finále překvapivě probojovala Kolumbie, které k němu scházela jen lepší exekuce pokutových kopů. Hrdinou semifinále se tak stal argentinský gólman Emiliano Martínez, který zlikvidoval tři kolumbijské penalty.

Zápas začal poměrně zhurta a hned v 6. minutě předvedl Messi první fantastickou individuální akci, kterou zakončil centrem na hlavu Lautara Martíneze. Ten však bránu z dobré pozice těsně minul. Argentina předvádí na celém turnaji úžasné vstupy do zápasů a potvrdila to i v semifinále. Lo Celsův skvělý pas mezi stopery sice Messi nedokázal ideálně zpracovat, podařilo se mu však míč posunout na volného Martíneze, který se tentokrát už nemýlil. Už po 7 minutách zápasu tak Argentina vedla.

O další minutu později však mohlo být hned srovnáno. Na Díazovu přihrávku pokutovým územím si totiž naběhl Cuadrado, ten však v obrovské šanci tváří v tvář Emilianu Martínezovi selhal a trefil jej. Po ostrém začátku přišla spíše bojovná pasáž bez šancí, kterou přerušil až Wilmar Barrios ve 37. minutě svou tečovanou ranou, která se otřela o tyč argentinské branky. Hned z následného rohového kopu orazítkoval svou hlavičkou břevno Yerry Mina. Argentinu tak dvakrát po sobě zachránila branková konstrukce. V závěru poločasu ale mohla naopak Argentina udeřit. Na centr z rohového kopu si naskočil Nicolás González a Ospina na brankové čáře měl co dělat, aby dokázal míč vyrazit nad břevno.

Druhý poločas začala aktivněji Kolumbie, která se doslova rvala o vyrovnání. Lionel Messi byl během prvních minut terčem několika hodně tvrdých zákroků, po kterých se dokonce na jeho štulpnách objevila nápadná krvavá skvrna kvůli ráně na kotníku. Enormní snaha Kolumbie o vyrovnání se vyplatila v 61. minutě, když si na dlouhý pas Cardony naběhl skvěle hrající Luis Díaz, obešel Pezzellu a špičkou kopačky obstřelil gólmana Martíneze.

Kolumbie dál předváděla nesmírně bojovný výkon, v 74. minutě ale mohla jít do vedení znovu Argentina po obrovské chybě Muñoze. Ten se nechal na polovině hřiště obrat o míč Di Maríou. Ten obešel Ospinu a připravil jasný gól Lautaru Martínezovi, který naprosto neuvěřitelným způsobem selhal a trefil jen Wilmara Barriose stojícího jako poslední instance uprostřed brány. Další šance Argentiny přišla v 81. minutě, kdy vynikající Di María připravil míč do vápna Messimu, který z otočky nastřelil tyč. K odraženému míči navíc chyběl jen kousek Lautaru Martínezovi. Po zbytek zápasu už jsme sledovali opravdu jen čistý boj s několika ostrými fauly na obou stranách a zápas tak došel až do penaltového rozstřelu.

V něm se pomalu národním hrdinou stal gólman Emiliano Martínez, který z 5 pokusů vychytal Sáncheze, Minu a Cardonu a poslal tak svůj tým do finále. Za Argentinu totiž neproměnil pouze De Paul, který přestřelil. Uvidíme však, jakou dohru budou mít Martínezovy urážky směřující k Yerrymu Minovi. Absence brankářské jedničky by totiž byla obrovskou ztrátou, jelikož Martínez má na turnaji fantastickou formu.

Autor: Jaroslav Novotný / youtube.com, onlajny.com, conmebol.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele