základní skupiny - skupina A, 1. kolo
14.06.2021 23:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Lionel Messi (© AFP)

Argentina remizovala s Chile

V prvním zápase skupiny A jsme měli možnost zhlédnout remízu Argentiny s Chile. Ještě před zápasem však proběhlo uctění zesnulé legendy Diega Maradony ve velkolepém stylu. Na hřišti se nakonec body dělily po remíze 1:1.

Oba týmy oblékly své tradiční dresy, tedy Argentina modro-bíle pruhované a Chile červené s modrými trenýrkami. Do zápasu vstoupila Argentina mnohem aktivněji a už po pár minutách na hřišti mohla poprvé skórovat, Lautaro Martínez však ve složité pozici přestřelil branku z malého vápna. Argentinci pokračovali v aktivním výkonu, avšak Nicolás González neměl ten den střeleckou slinu. Nejdříve z hranice vápna nenachytal na bližší tyči skvěle chytajícího Claudia Brava, aby jej jen o pár minut později fantom v chilské brance vychytal v souboji 1 na 1.

To posloužilo Chilanům jako budíček a začali se také více objevovat v útoku, kde zaznamenali svou první šanci. Jean Meneses však svou křižnou střelu nasměroval pouze vedle brány Emiliana Martíneze. A tak udeřila Argentina. Ve 33. minutě se totiž postavil k přímému kopu z nějakých 20 metrů Lionel Messi a s jeho exekucí si poradil náramně. Claudio Bravo si sice na míč sáhl, vytěsnit jej však neměl šanci - 1:0.

Po změně stran to tak najednou muselo být Chile, kdo se bude tlačit do útoku. Bohužel pro Argentinu její obrana působí všelijak, jen ne jistě. Netrvalo to totiž dlouho a Charles Aránguiz využil propadnutí argentinské defenzivy a nasměroval krásnou přihrávku za obranu Eduardu Vargasovi, kterého sice ještě vychytal gólman Martínez, při následné dorážce ale Tagliafico ve snaze střele zabránit sestřelil Vidala a rozhodčí Roldán neměl jinou možnost než odpískat penaltu. V poslední době nejistý sudí si však i na poměrně jasný zákrok musel vypomoct s VAR, čímž se utkání trochu zdrželo.

K penaltě se postavil Arturo Vidal... a potvrdil nepsané pravidlo, že faulovaný hráč penaltu zahrávat nemá. Nicméně k jeho štěstí gólman Martínez míč vyrazil jen na břevno, od kterého se odrazil k volnému Eduardu Vargasovi, který míč dostal do brány. Gólman Martínez se sice hlásil, že při dorážce došlo k hraní rukou a z jeho pohledu to tak opravdu muselo vypadat, gól byl však zcela regulérní.

Argentinci se nechtěli s remízou smířit a vrhli se opět do útoku. Bohužel Nicolás González neměl svůj den. Sice potvrdil, že konečně v něm Argentina získala přímočarého křídelníka, který se tlačí do zakončení, zároveň ale v zápase všechny své šance spálil. A když na konci zápasu Chile přežilo i nebezpečný závar po standardní situaci, rozešly se oba týmy smírně.

Autor: Jaroslav Novotný

Komentáře (1)

Přidat komentář
Csaplárova past

Messi 73. gól za repre ... to jsem si teda myslel, že jich má víc. 163 minut na gól.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele